Gå til innhold

Pinnekjøtt!!! litt hjelp please.... ;-)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er der noen som vet- jeg har kjøpt vanlig pinnekjøtt i sånn pakke på kiwi.... må det vannes ut i 12 timer??? Da sliter jeg nemlig litt m å rekke å lage middag i dag ;-)

Syns huske fra i fjor at jeg ikke trengte, men husker ikke helt.... har lagt det i lunket vann nå da......

Og hva skjer dersom jeg ikke vanner det ut så lenge som det skal???

 

Takk for hjelp........

 

hilsen superhusmora ;-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi vanner det alltid ut i minst 12 timer, men jeg vet egentlig ikke hva man må.

Fra opplysningskontoret for kjøtt: Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. 12 timer. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil 2 døgn.

Skrevet

Jeg vet, jeg leste det i sted jeg også :-( hmmmm, men er det ingen som har noen gode tips i å få fortgang på sakene.... noen "kjerringråd" for pinnekjøtt av noe slag????

 

 

Skrevet

det ikkje alle som treng å vannes....Står det på pakken at det må vannes???

Skrevet

Nei det står ikke........ *øyner håp her nå*

Skrevet

JO DET STÅR DET!!! fasiken..... det sto med liten skrift :-( buhuuhhuu, det står at det må ligge over natten..........

Da blir det vel pinnekjøtt i morra da!!!!!!!!!!

Skrevet

Tror ikke at jeg hadde tatt sjansen på å lage det uten å vanne det først. Det kan resultere i at dere kommer til å drikke dere i hel :-)

Skrevet

hvis ikke pinnekjøttet har ligget i vann kan det resultere i MEGET salt og seigt kjøtt :)

Dette hørte jeg av svigermor som bare har laget det en gang før, og har i år satt meg i oppgave å lære hele svigerfamilien at pinnekjøtt er godt :)

Skrevet

Pinnekjøtt bør vannes ut i 1,5 - 2 døgn!! Husk å skifte vann et par ganger i døgnet. Så skal det dampes på rist el pinner i 2-3 timer.

 

Hilsen ei som kommer fra en pinnekjøtt familie på vestlandet :-)

Skrevet

Jeg har aldri laget pinnekjøtt, jeg - men kan tenke meg å prøve.... Noen som kan gi meg oppskrift på akkurat hva jeg gjør, og hva/hvordan jeg lager tilbehøret?? Hilsen frøken "grønn på pinnekjøtt"

 

 

Skrevet

Jeg kommer og fra pinnekjøtt familie på vestlandet;) og er utdannet innen kjøtt,,,,,,kan fortelle deg at du trenger ikke å vanne kjøttet i 12 timer, somregel er det nok ¨bare bytte ut vannet når det har kokt opp 1 gang.

nå vet ikke jeg hvor lenge den leverandøren du har kjøpt pinnekjøtt av har salta det og hvor lenge det må vannes,,,for det kan vere forskjellig

fra plass til plass.

vil anbefale deg å g¨¨kjøpe PINNE BOG i en kjøttbutikk neste gang,da får du mer kjøtt og dem har peilig på hvor lenge det må vannes.

(anbefaler deg å prøve røkt pinne BOG)

 

 

Skrevet

Eller kjøp GRYTEKLART pinnekjøtt ;) ;) ;)

Det er klart til og puttes i kjelen og trenges ikke vannes ut.

(da står det gryteklart pinnekjøtt på pakken)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...