Gå til innhold

Ost og blomkål


Mamma`n til Sandra

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...

Fortsetter under...

Gratinert blomkål 2

 

Innlagt: 09.07.2002

Tid ca: 0 minuter.

Antall: 0

Type: Enkle retter/mikro

Anledning: Hverdagsmat

Diett: Ikke testet

Vanskelighet: Ukjent

Land: Ukjent opprinnelse

Kilde: Esbens hybelmat

 

 

INGREDIENSER:

 

1 blomkålshode

2 ss smør

2 ss hvetemel

litt melk

salt

pepper

purre

hvitost (helst jarlsberg)

bacon

tomater

 

 

FREMGANGSMÅTE:

 

Kok blomkålen nesten mør. Lag hvit saus av smør, hvetemel og spe med melk og kokekraften fra blomkålet til passe tykkelse. Kok i noen minutter for å få bort melsmaken. Krydre med salt og pepper, og tilsett finsnittet purre og revet ost (Jarlsberg er best).

Del blomkålen i passe buketter, legg dem i en ildfast form (evt. porsjonsformer), hell sausen over, og strø litt revet ost på toppen. Gratineres til osten får litt farge og sausen bobler i ovn på 225 grader. Serveres med sprøstekt bacon og tomatbåter. Deilig......

 

Blomkålen kan også serveres hel, - men jeg liker det best når bukettene svømmer i den gode sausen....

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...