Gå til innhold

Ronja eller Ronya?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

 

Dette er vel i utgangspunktet ikke et navn, så da må det vel i hvertfall skrives som eventyrfiguren gjør det: Ronja, hvis jeg ikke husker feil..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig ikke et navn??? Hvorfor ikke?? Er ikke Vanja & Anja + lignende navn heller da??? Det er 996 kvinner i Norge som heter Ronja (prøv å si til de at det ikke er et navn, he-he) mens det er bare 7personer som heter Ronya.... Men skriver man det Ronja så slipper hun å stave det, he-he, uttalelsen er vel lik...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

vel, hvis du selv sjekker ssb så er det ikke 996 kvinner som heter dette i norge... det er 776 småjenter under ti år, og et par hundre mellom ti og tjue...

 

dette er et navn oppdiktet av Astrid Lindgren, og elsket av hennes lesere. men det har ingen historie utover dette. derfor mener jeg som sagt at det ihvertfall bør skrives som Lindgren skrev det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ingen grunn til å stave navnet på en sånn måte at ingen kommer til å skrive det riktig? Utrolig irriterende for barnet når hun vokser opp. Selvfølgelig bør det staves Ronja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kremt, hmmmmmm, og hva er det som må til for at det skal kunne kalles et navn i dine øyne, må det være det gammelt norskt tradisjonsrikt navn, eller holder det at det er et gammelt tradisjonsrikt, kurdiskt navn, som da Ronja er? Betyr forresten strålende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...