plutseligbolle Skrevet 7. oktober 2006 #1 Skrevet 7. oktober 2006 Hvordan var det med røykelaks nå igjen. Dør evt listeria-bakterier hvis de fryses? Jeg fikk så innmari lyst på laks i dag, og nå ligger den i fryseren sammen med en spekepølse som jeg også fikk så utrolig lyst på......Men holder det? Eller må listeria varmebehandles? Pasta med røykelaks kan man jo lage. Men helst vil jeg spise den på brød, som den er. Laaaaks!
OktoberMa-04 Skrevet 10. oktober 2006 #2 Skrevet 10. oktober 2006 Følger for det meste rådene her: http://matportalen.no/Emner/Gravide Der står det at røkelaks bør inntas ferskest mulig... Holder meg unna det for sikkerhets skyld, men har faktisk spist sushi to ganger... Står at man kan spise det, men i Sverige sier man at man ikke kan spise det (det leste jeg etterpå) så nå spiser jeg ikke Sushi mer... Spiser salami, men ikke serranoskinke og sånne spekeskinker fra utlandet...
Snupp72 Skrevet 11. oktober 2006 #3 Skrevet 11. oktober 2006 var hos jordmor i går,spurte om røkelaks og spekemat.Røykelaks ferskast mulig og spekemat kan ein godt fryse i 1 døgn.einaste ho sa eg måtte holde meg vekke frå var mugg ostar...... men føler det er forskjell frå lege til lege og jordmor til jordmor.har òg snakka med mattilsynet og dei sa det samme som jordmor.
plutseligbolle Skrevet 11. oktober 2006 Forfatter #4 Skrevet 11. oktober 2006 Jajjaja. Det er ikke så lett. Jeg leste et sted at frysing ikke dreper listeriabakterer, de bare blir litt slappe men blomstrer dertil opp når laksen tiner. Og dette var vakumpakka laks. Så jeg tok den opp neste dag, og puttet laksen i biter oppi en gryte med smørdampede grønnsaker. Med pasta til ble det en uforglemmelig middag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå