Gå til innhold

Røykelaks?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan var det med røykelaks nå igjen. Dør evt listeria-bakterier hvis de fryses? Jeg fikk så innmari lyst på laks i dag, og nå ligger den i fryseren sammen med en spekepølse som jeg også fikk så utrolig lyst på......Men holder det? Eller må listeria varmebehandles? Pasta med røykelaks kan man jo lage. Men helst vil jeg spise den på brød, som den er. Laaaaks!

 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Følger for det meste rådene her:

http://matportalen.no/Emner/Gravide

 

Der står det at røkelaks bør inntas ferskest mulig...

 

Holder meg unna det for sikkerhets skyld, men har faktisk spist sushi to ganger... Står at man kan spise det, men i Sverige sier man at man ikke kan spise det (det leste jeg etterpå) så nå spiser jeg ikke Sushi mer...

 

Spiser salami, men ikke serranoskinke og sånne spekeskinker fra utlandet...

Skrevet

var hos jordmor i går,spurte om røkelaks og spekemat.Røykelaks ferskast mulig og spekemat kan ein godt fryse i 1 døgn.einaste ho sa eg måtte holde meg vekke frå var mugg ostar...... men føler det er forskjell frå lege til lege og jordmor til jordmor.har òg snakka med mattilsynet og dei sa det samme som jordmor.

Skrevet

Jajjaja. Det er ikke så lett. Jeg leste et sted at frysing ikke dreper listeriabakterer, de bare blir litt slappe men blomstrer dertil opp når laksen tiner. Og dette var vakumpakka laks. Så jeg tok den opp neste dag, og puttet laksen i biter oppi en gryte med smørdampede grønnsaker. Med pasta til ble det en uforglemmelig middag.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...