Gå til innhold

Noen som har oppskrift på kålstuing...?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Kålstuing til 4 personer:

 

500-750 gr kål

kokes i vann tilsatt salt

Stuing:

3 ss hvetemel

4 dl melk

1 ss margarin eller smør

salt

pepper

 

Tilberedning:

Skjær kålen i små biter og kok opp vann. Legg i kålen, som så vidt skal dekkes av vannet. Tilsett salt. Kok i 5-10 minutter. Hell av kokevannet og la kålen renne av, ellers blir stuingen for tynn.

 

Lag stuingen av bare melk - ikke kraft av kålen. Rør melet sammen med litt av melken i et kokekar, tilsett resten av melken og fettet. Kok sausen opp under omrøring og kok den i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper, eventuelt også litt revet muskatnøtt om ønskelig. Legg i den avrente kålen og varm stuingen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...