Gå til innhold

Har dere et forslag til dessert til mexikansk aften?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I Mexico bruker de mye banan til dessert. Du kan rett og slett servere frossen banan med flytende mørk sjokolade helt over. Sjokoladen kan du spe med litt fløte og litt chilli eller pepper for en siste mexicansk tvist. Det smaker nydelig!

 

Ellers fant jeg disse gode sidene til deg på nettet:

http://www.gourmetsleuth.com/mexicandessertrecipes.htm

verybestbaking

 

Lykke til!

Det er jo ikkje så vanleg med dessert i Mexico då, men ofte et ein berre vanleg is (vanilje) med banan og sjokolade (som allereie nemnt) - eller fersk frukt med chilisaus, salt og lime. Meksikanarar er FRYKTELEG glade i søte kaker og bollar, så ein "pastel" eller ei "torta" ("kake" på spansk) er jo alltid eit godt alternativ. Elles er karamellpudding ("flan") utruleg vanleg!

 

Men for noko verkeleg meksikansk kan du jo t.d. servere "Churros", som er ein slags donut, men ikkje rund:

 

3 koppar mjøl

1 ts bakepulver

2 1/2 kopp vatn

1/2 ts salt

3 ss brunt sukker

2 eggeplommer

olje til frityrsteiking

sukker til å rulle dei i (kan evt drysse melis over i staden, eg synes det er betre)

 

Kok opp vatn med salt og sukker til det løyser seg opp, ha i mjøl og bakepulver og mix til det blir ei fin røre. Visp eggeplommene inn i røra og la røra kjøle seg ned. Dersom du har ein slik krempose med stjernenase (veit ikkje kva det heiter på norsk) er det fint å klemme ut churrosen med, i Mexico har dei jo eit eige instrument for dette.

Varm opp oljen til ein brødbit flyt opp og blir gyllent brun etter eit minutt. Steik avlange bitar av røra i 3-4 minutt, legg på kjøkkenpapir for å tørke og dryss melis/sukker over, skvis gjerne litt limesaft over også!)

Bør helst serverast litt varme... mmm... VIL vere på marknaden i Guadalajara no og ete ferske churros med lime!!

 

Dersom du skal servere kaffi kan du gå for meksikansk "café con leche" - Vanleg kaffi (gjerne litt sterk) servert med kanelmjølk (kok opp mjølk med kanelstenger og sukker). Blandingsforholdet i Mexico er jo som ein kaffe latte: 1 del kaffi + 4 delar mjølk, men dette kan ein jo bestemme litt sjølv.

 

OG hugs: I Mexico er det ikkje noko som heiter rømme, i alle fall ikkje til tacos! (hehe)

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...