Nå har jeg tre gull;-)! Skrevet 23. september 2006 #1 Del Skrevet 23. september 2006 Jeg skal ha meksikansk aften med taco, burrito, quasedillas med alt tilbehør, og lurte på om noen har en dessert og anbefale? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6425099-har-dere-et-forslag-til-dessert-til-mexikansk-aften/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
SusyQ Skrevet 24. september 2006 #2 Del Skrevet 24. september 2006 I Mexico bruker de mye banan til dessert. Du kan rett og slett servere frossen banan med flytende mørk sjokolade helt over. Sjokoladen kan du spe med litt fløte og litt chilli eller pepper for en siste mexicansk tvist. Det smaker nydelig! Ellers fant jeg disse gode sidene til deg på nettet: http://www.gourmetsleuth.com/mexicandessertrecipes.htm verybestbaking Lykke til! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6425099-har-dere-et-forslag-til-dessert-til-mexikansk-aften/#findComment-6430074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 24. september 2006 #3 Del Skrevet 24. september 2006 Det er jo ikkje så vanleg med dessert i Mexico då, men ofte et ein berre vanleg is (vanilje) med banan og sjokolade (som allereie nemnt) - eller fersk frukt med chilisaus, salt og lime. Meksikanarar er FRYKTELEG glade i søte kaker og bollar, så ein "pastel" eller ei "torta" ("kake" på spansk) er jo alltid eit godt alternativ. Elles er karamellpudding ("flan") utruleg vanleg! Men for noko verkeleg meksikansk kan du jo t.d. servere "Churros", som er ein slags donut, men ikkje rund: 3 koppar mjøl 1 ts bakepulver 2 1/2 kopp vatn 1/2 ts salt 3 ss brunt sukker 2 eggeplommer olje til frityrsteiking sukker til å rulle dei i (kan evt drysse melis over i staden, eg synes det er betre) Kok opp vatn med salt og sukker til det løyser seg opp, ha i mjøl og bakepulver og mix til det blir ei fin røre. Visp eggeplommene inn i røra og la røra kjøle seg ned. Dersom du har ein slik krempose med stjernenase (veit ikkje kva det heiter på norsk) er det fint å klemme ut churrosen med, i Mexico har dei jo eit eige instrument for dette. Varm opp oljen til ein brødbit flyt opp og blir gyllent brun etter eit minutt. Steik avlange bitar av røra i 3-4 minutt, legg på kjøkkenpapir for å tørke og dryss melis/sukker over, skvis gjerne litt limesaft over også!) Bør helst serverast litt varme... mmm... VIL vere på marknaden i Guadalajara no og ete ferske churros med lime!! Dersom du skal servere kaffi kan du gå for meksikansk "café con leche" - Vanleg kaffi (gjerne litt sterk) servert med kanelmjølk (kok opp mjølk med kanelstenger og sukker). Blandingsforholdet i Mexico er jo som ein kaffe latte: 1 del kaffi + 4 delar mjølk, men dette kan ein jo bestemme litt sjølv. OG hugs: I Mexico er det ikkje noko som heiter rømme, i alle fall ikkje til tacos! (hehe) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6425099-har-dere-et-forslag-til-dessert-til-mexikansk-aften/#findComment-6436943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*bubbs* Skrevet 28. september 2006 #4 Del Skrevet 28. september 2006 Hva med fruktsalat med is og tequila over? Det serverer de til dessert på den mexicanske restauranten her i byen... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6425099-har-dere-et-forslag-til-dessert-til-mexikansk-aften/#findComment-6485324 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå