Gå til innhold

Hvordan lager dere havresuppe ?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har aldri laget eller spist det selv, men her er en enkel oppskrift du kan prøve hvis du vil.

 

1,5 dl lettkokte havregryn

1 liter vann

Småkokes noen minutter, tilsett ca ½ ts salt

 

Da det ikke smaker så mye av denne, så kan du tilsette f.eks. saft, sukker eller svisker.

Havresuppe lages som havregrøt - men med mindre gryn i. Den kan lages på melk eller vann, eller halvparten av hvert. Du kan f.eks bruke 0,5 - 0,75 dl havregryn, prøv deg frem litt med mengden, og 1,5 dl melk og 1,5 dl vann. Ha oppi litt salt (1/2 ts) når det har kokt noen minutter - og så er det ferdig. Synes du den er for tykk kan du ha oppi litt mer væske. Noen siler havresuppen, slik at det ikke kommer noen gryn oppi - og da bør den visst koke litt lengre slik at du får all næringen fra grynene med. Håper du finner ut av det!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...