Anonym bruker Skrevet 21. september 2006 #1 Del Skrevet 21. september 2006 Jeg lager kveldsgrøten med morsmelk, og varmer morsmelka i vannbad, da jeg jo vet at mikrobølger ødelegger antistoffene. Men i vannbadet blir jo ikke melka særlig varm, skal jo bare være 40 grader og for ikke å få klumper i grøten, med det resultat at grøten er nesten kald når jeg er ferdig med å blande den. Da er det så fristende å ta den bare 10 sekunder i mikroen, er det nok til å ødelegge alle antistoffene eller er det greit? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. september 2006 #2 Del Skrevet 21. september 2006 Vist du lager grøten i en kopp, er jo det fort gjordt og sette den i vannbad igjen. Kok vann i vann koker, eller sett koppen i en pann og varm den der. Jeg har lest at melk varmet i mikro blir full i bakterier. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/#findComment-6403423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vertigo Skrevet 21. september 2006 #3 Del Skrevet 21. september 2006 Jeg har tenkt som så at så lenge jeg ammer (relativt mye), spiller det mindre rolle om ikke all mm til flasker, grøt og slikt blir optimalt behandlet. Dessuten blir mat tilsatt mm raskt svært flytende. Har hørt at en unngår dette om melka varmes godt/kokes opp. At melk varmet i mikro blir full i bakterier tror jeg ikke stemmer. I alle fall ikke før det har gått en stund (timer), og oppvarmet melk skal jo uansett ikke stå lunken og brukes etter lang tid. Bakterier er jo levende organismer som trenger både tid og ellers riktige forhold for å formeres. Siden jeg ammer ganske mye, har jeg forresten valgt å bare lage grøt på vann (ikke tilsatt mme heller). Bør vel da i tillegg ha i litt eplejuice (for jernopptak) el og litt olje. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/#findComment-6403592 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 21. september 2006 #4 Del Skrevet 21. september 2006 Ja det er nok gerit når du ammer mye, men jeg har en sta baby som vil suge kun 4 ganger i døgnet, mellom kl 6 og kl 15. Ellers er det puppenekt, og jeg pumper meg hver kveld for å lage kveldsgrøten med morsmelk, slik at det skal bli nok melk. Jeg gir ett grøtmåltid laget på pulver med tilsatt mme, og altså ett med risgrøt og morsmelk til kvelds. Og så middag. Jeg gir litt juice på flaske ved siden av grøten. HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/#findComment-6403763 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vertigo Skrevet 21. september 2006 #5 Del Skrevet 21. september 2006 Da er jeg med på at det er viktigere å behandle den melken du får i ham optimalt. Kom forresten på at de på nyfødtavdelingen når jeg var der med eldstejenta mi brukte mikroovn på melka. Og mener å ha lest at det ikke er dokumentert at melka ødelegges med forsiktig oppvarming i mikroovn. Jeg tror jeg hadde satset på mikroen uansett... Er jo ikke nødvendig å kjøre på full effekt, og så heller bruke noen sekunder ekstra på oppvarmingen. Flott at du står sånn på for å få i ham mest mulig mm da! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/#findComment-6405192 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomman Skrevet 22. september 2006 #6 Del Skrevet 22. september 2006 Sett grøten i vannbad så holder den seg varm under måltidet Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6403319-morsmelk-og-mikroovn/#findComment-6406580 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå