Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Posta denne på februar-klubben også, men kom på at det sikkert er større sjans for raskt svar her:

 

Hei alle sammen.

Jeg trodde jeg hadde fått sånn cirka oversikt over hva jeg kan spise og ikke spise til nå. Men hva med kjøttpålegg i skiver? Har skjønt det sånn at kokt skinke, f.eks. er trygt bare den er så fersk som mulig, mens f.els. parmaskinke ikke er greit.

 

Men hva med sånt som fårepølse og salami? Det har jeg spist helt til nå, men plutselig kommet på at det er vel på et vis spekemat det også? Så trist hvis jeg ikke kan spise fårepølse - og hvis det er farlig: så skummelt at jeg har gomla det helt til nå!

findus

 

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/6290916-farlig-f%C3%A5rep%C3%B8lse/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heh. Nå fant jeg det ut. Hvis noen andre lurer: Jeg må visst slutte med fårepølse, eller eventuelt legge den i fryseren et par dager før jeg kan spise den. Det kan man viss gjøre med annen oppskåret spekemat også. Lurt triks:)

findus

 

Spekemat (fårepølse, salami, parmaskinke osv) er rått kjøtt, og kan inneholde toxoplasmose-parasitten og/eller kjøttbakterier. Frysing tar livet av toxo-parasitten, mens det enste som tar knekken på bakteriene er varmebehandling. Pepperoni på pizza er altså helt ok.

 

Noen produsenter lar produktene gå gjennom varmebehandling for å ta knekken på bakterier, selv om det fremdeles er spekemat. Ta kontakt med den aktuelle prodsenten, og hør om akkruat det produktet du lurer på er trygt for gravide å spise :)

 

og vær så snill jenter: ikke heng dere opp i hva dere HAR gjort, tenk heller på hva dere gjør framover!

 

ps: Kokt skinke er som navnet antyder kokt - altså varmebehandlet og trygt å spise.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...