findus Skrevet 12. september 2006 #1 Skrevet 12. september 2006 Hei alle sammen. Jeg trodde jeg hadde fått sånn cirka oversikt over hva jeg kan spise og ikke spise til nå. Men hva med kjøttpålegg i skiver? Har skjønt det sånn at kokt skinke, f.eks. er trygt bare den er så fersk som mulig, mens f.els. parmaskinke ikke er greit. Men hva med sånt som fårepølse og salami? Det har jeg spist helt til nå, men plutselig kommet på at det er vel på et vis spekemat det også? Så trist hvis jeg ikke kan spise fårepølse - og hvis det er farlig: så skummelt at jeg har gomla det helt til nå!
findus Skrevet 12. september 2006 Forfatter #2 Skrevet 12. september 2006 Heh. Nå fant jeg det ut. Hvis noen andre lurer: Jeg må visst slutte med fårepølse, eller eventuelt legge den i fryseren et par dager før jeg kan spise den. Det kan man viss gjøre med annen oppskåret spekemat også. Lurt triks:)
mliz Skrevet 12. september 2006 #3 Skrevet 12. september 2006 Shit, det var skikkelig teit, jeg har nemlig dilla på trønderfår om dagen....men lurt med tips om å ha det i fryseren. får prøve det.
jippii Skrevet 5. oktober 2006 #4 Skrevet 5. oktober 2006 Jeg spiser både fårepølse og salami..Trodde man kunne spise det? Har hørt at hvis det er vakumpakket så går det bra.
findus Skrevet 5. oktober 2006 Forfatter #5 Skrevet 5. oktober 2006 generelt er ikke kjøttpålegg ille, men spekemat (som jo fårepølse osv) er, er i prinsippet rått kjøtt, og det kan være skummelt. Noen spekematprodukter kan være varmebehandla av produsenten, men det må man i så fall spørre produsenten om. Men altså: legger man snadderet i dypfrysern et par dager, blir eventuelle slemme toksplasmose-greier drept og det er bare å gomle innpå:-)
Anonym bruker Skrevet 6. oktober 2006 #6 Skrevet 6. oktober 2006 Hmm.. Jeg hadde skikkelig dilla på oppskåret spekeskinke og det kunne jeg jo ikke spise... Så leste jeg at man kunne fryse spekemat og så spise det trygt. (happy!). For å være helt sikker spurte jeg legen min om dette og hun undersøkte nærmere med en overlege og svaret jeg fikk da var at man IKKE kunne være sikker på at alle bakterier var drept selv om man fryste det ned.... (skuffet!) Jeg har derfor valgt å holde meg helt unna spekemat. Det smaker ikke like godt når du vet at du helst ikke bør spise det!! Jeg skal spise spekemat med en gang jeg kommer hjem fra sykehuset! Det er iallefall planen... Men som vanlig er det vel slik at om man spør to forskjellige leger/personer, så får man ofte to forskjellige svar/anbefalinger... Man må nok bare ta et valg selv!
findus Skrevet 7. oktober 2006 Forfatter #7 Skrevet 7. oktober 2006 Alle bakterier blir ikke drept av dypfrysinga. Men toksoplasmose-parasitten, som ofte er det man er mest redd for, stryker med... (Forhåpentligvis på en svært langsom og pinefull måte > )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå