Cnath Skrevet 11. september 2006 #1 Del Skrevet 11. september 2006 Hei! Er det noen somvet hvordan det er med kaviar - både vanlig, "norsk" kaviar og såkalt russisk kaviar - kan vi spise det? Og hva med smøreost/tubeorst? Den er vel laget av pasteurisert ost? På innholdsfortegnelsen står det "norsk hvitost". Hva med fårepølse, salami og lignende? Er dette spekemat som kan inneholde tørka/røykt kjøtt, eller er alt innholdet varmebehandlet? Er takknemlig for hjelp, for jeg finner ikke disse varene på Matportalen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marikatte *i ammetåke*;) Skrevet 11. september 2006 #2 Del Skrevet 11. september 2006 Jeg sendte mail til matportalen angående salami og røkelaks. Dette svaret fikk jeg: Hei Mattilsynet anbefaler gravide å unngå rått kjøtt. Er du usikker på om salamien er tilstrekkelig varmebehandlet bør du sjekke med den aktuelle produsenten. Spør i butikken dersom du skal kjøpe laks fra ferskvaredisk. Kjøper du vakumpakket kan du se på holdbarhetsdatoen. Du bør ikke spise produkter som nærmer seg slutten av holdbarhetsdatoen. Hilsen Redaksjonen Matportalen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marikatte *i ammetåke*;) Skrevet 11. september 2006 #3 Del Skrevet 11. september 2006 Ja, og det med kaviar. Har ikke hørt at vi ikke kan spise kaviar, spiser det i alle fall selv, gjorde det forrige gang også. Men russisk kaviar, er forbudt ved lov, det er det ikke lov til å importere til landet i det hele tatt faktisk, så det slipper du å spise. Fisken den kommer fra er utrydningstruet, og om du skulle fått tak i det måtte du nok ut med 10 000 kr for noen få gram. Men om du tenker på sånn rød og svart kaviar som man får kjøpt i butikken, så tror jeg det sikkert går fint. Er du i tvil, så la det være:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cnath Skrevet 11. september 2006 Forfatter #4 Del Skrevet 11. september 2006 Takk skal du ha! Jada, jeg mener selvsagt falsk russisk kaviar - "såkalt russisk kaviar"! Og takk for tips om røykelaks, var i tvil om dette med "ferskest mulig" når den er vakuumpakket. Vet du noe om tubeost også? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marikatte *i ammetåke*;) Skrevet 11. september 2006 #5 Del Skrevet 11. september 2006 Tror det går veldig bra med tubeost, den er laget av pasteurisert melk, og det er ikke en muggost, så spiser det også jeg:D Holder meg unna blå castello og sånne type oster liksom. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cnath Skrevet 11. september 2006 Forfatter #6 Del Skrevet 11. september 2006 Tak skal du ha! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 11. september 2006 #7 Del Skrevet 11. september 2006 HVA? Oi kan man ikke spise fårepølse? Nei og nei, jeg som akkuratt nå sitter å tygger på en skive med fårepølse. Huff har jo så liten matlyst, ikke noe annet jeg vil ha heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Go`mamma`n... Skrevet 11. september 2006 #8 Del Skrevet 11. september 2006 Nå skal jeg smøre meg skiver med skinkeost :-) Takk for mattipset :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå