Gå til innhold

Går det an å ha katt og/eller hund med en nyfødt i huset?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er da mange som har dyr for det om de har nyfødte... Det er nok få som kvitter seg med kjæledyrene sine når de får barn...

 

Renslighet kommer vel an på hvor dyret får ferdes (møbler, senger osv..)

 

Allergi, har hørt at det kan mortvirke allergi dersom barn voksen opp med dyr rundt seg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går nok an, er jo mange som har dette.

 

Men viss du er gravid nå å anskaffer dere et dyr og så viser det seg når babyen kommer at den er alergisk så blir det jo litt trist å måtte i verste fall gi bort dyret akkurat når dere har blitt så glad i det...

Personlig ville jeg ha ventet til etter babyen er født så kan dere se om den er alergisk før dere eventuelt kjøper.

 

Men er jo sikkert ingen krise om dere skaffer et kjeledyr nå heller;) hvert sitt valg:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går som oftest kjempefint å ha både hund/katt og baby. Men jeg vil ikke anbefale valp og baby samtidig av den enkle grunn at begge deler er veldig krevende (en hundevalp er faktisk nesten like krevende som en baby!). Hvis du tenker på hund så les godt om de forskjellige rasene først og velg en hund med barnevennlig lynne. Både barnet og hunden må få god oppdragelse og lære respekt for hverandre, da kan de ha stor glede av hverandre. Angående renslighet så er det ikke noe problem, barn tåler litt møkk og det er et fåtall sykdommer som smitter fra hund/katt (les om toxoplasmose hvis du skaffer katt mens du er gravid) til menneske. Om barnet blir allergisk er en annen sak, det vet man jo ikke på forhånd så den sjansen får man vel bare ta. Eller evt vente til barnet er født og ta allergitest (kan være smart hvis det er mye allergi i familien). Det er jo fryktelig trist å måtte kvitte seg med et kjæledyr man allerede har blitt glad i (og det blir man fort!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noe problem med hunder/katter og unger. Det kan være veldig fint!Det eneste er selvsagt det med allergi, og det kan man ikke gjøre noe med..desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Katten kan legge seg opp på ansiktet til ungen (gjerne i sengen eller i vognen når den sover), så ville i alle fall sørget for at den ikke kom i nærheten av den. Det er jobb med dyr, de krever oppmerksomhet og stell, så kanskje vente til den vesle ønsker seg dyr om et par år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...