Gå til innhold

Hvorfor ultralyd flere ganger så tidlig?


Baby on board

Anbefalte innlegg

Vel, jeg reagerer på måten å spørre på her. den var frekk og nedlatende mener jeg å. dessuten er faktisk 1.trimester ett forum for mange problemer ja tenk!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva vet du egentlig om hva jeg har opplevd å ikke?????? Er bare ikke like nærtagende som du! Skjønner at det er mange spørsmål som kommer opp! Og hvis man ikke kan spørre om ting her, hvor skal man da gjøre det?????? Alle har ikke den erfaringen som kanskje du og jeg har......... Skjerp deg....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreslår at du avreagerer på kranglesiden i stedet jeg Anonym. 1. trimester bør være tålmodighetssiden over alle tålmodighetssider - men hormoner gjør oss vel ikke alltid like tålmodige, men vi får prøve å skjerpe oss.

 

Når det er sagt...

For min egen del hadde jeg nokså mange UL'er i løpet av mitt forrige svangerskap. I uke 9 innvendig UL i stedet for å klemme på magen (legen og jordmor deler praksis og UL apparat) for at det skulle være mindre ubehagelig for meg.

 

Andre gang i uke 14 tror jeg - fordi jeg var så dårlig at jeg nesten ikke kunne stå på beina og jordmor ville berolige meg (jeg var ikke urolig bare utrolig syk og lav på blodtrykk).

 

Hadde vanlig UL, ekstra UL for å avgjøre om barnet ble veldig stort. Og til siste hadde jeg UL pga mindre fosteraktivitet mot slutten av svangerskapet.

 

Jeg kunne sikkert klart meg med færre UL'er - og jeg ba jo ikke eksplisitt om noen av dem. Men når jeg nå først fikk dem så må jeg si at jeg satt utrolig stor pris på det. Jeg tror det sparte meg for en del unødig bekymring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbakemeldinger, både positive og negative:o) Ser jeg startet en skikkelig skravletråd her, og som mange av dere forstod så var det ikke noe vondt med det jeg skrev, men enig at måten jeg skrev det på kanskje var "feil". Nei, legen sa faktisk at det var en ny reform av noe slag som sa at om det ikke ble problemer underveis så var det i uke 24 neste påbudte kontroll skulle være. Kanskje jeg skal ta kontakt med helsestasjonen/jordmor for å sjekke opp litt urin og blodtrykk før dette.. Ble jo nesten litt nervøs selv jeg nå hi hi.. Hva syns dere?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det blir lett sånn på et så sårbart forum som dette... Man har antennene ute og hormonene utenpå huden. Man er ekstra mottakelig for "feile" ord og man kan lett føle seg truffet....

:)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ikke blande meg inn i debatten, men komme med en faktaopplysning om kontroller i svangerskap. Etter 1. kontroll i uke 10-12, er det faktisk ikke standard med lege/jordmorkontroll før uke 24. Da har man hatt en ul rundt uke 18 i mellom.

 

Jeg fikk utdelt et skriv med retningslinjene legene har ved første kontroll, der står alt sånt veldig oppklarende. Nå er jeg heldig som har en lege som ville ha meg inn en gang ekstra rett etter ul, men dette er altså ikke standard.

 

Håper ingen tok dette som et innlegg i debatten, bare ønsket å oppklare noe mange tydeligvis lurer på. Og - dette gjelder oss som ikke har komplikasjoner eller tegn til det. Jeg er selv Rh-, og trenger heller ikke da mer oppfølging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg vet at man kan oppdage diverse ting som feks down syndrom kun mellom uke 11-13 ved UL. Derfor krever jeg UL i uke 12 for å være sikker på at alt er bra med barnet. Er skikkelig nervøs for å få et barn med lidelse, da flere venner av oss har det og vi vet hva de går igjennom. Jeg mener at så lenge vi kan velge i dette landet må man gjøre det beste ut av situasjonen. Dette er grunnen til at vi er på tidlig og hyppige UL. Flere synes kanskje at dette er umoralsk og uetisk, men det er det ikke for oss. Dette er godt gjennomtenkt.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært flere ganger hos lege / gyn på sykehus pga at jeg har blødd i 2 uker. Til tider mye også. Samt bakterier i urinen og mistanke om MA.

 

Jeg hadde sikkert 8-10 UL med sønnen min også, og endel legetimer ekstra. Jeg kan garantere at det ikke er en ønskesituasjon. Jeg skulle gjerne hatt "lette" svangerskap med mulighet til å trene hele svangerskapet. Elsker å trene og håpet å fa trent dette svangerskapet. Men Neida;(). Ikke sex, ikke løfte osv til jeg har sluttet å blø!

 

Med forrigemann kunne jeg løfte max 3 kg, ikke bade i badekar, ikke sitte på bussen (pga humper), ikke sykle, ikke stresse, ikke gå for lange turer..... Helt pyton....

 

Håper alt stabiliserer seg og jeg kan leve som normalt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...