Gå til innhold

Introdusere gluten....


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det som er viktigst i forhold til gluten er hvordan den introduseres. HVis det er valige allergier i familien og ikke cøliaki (altså glutenintoleranse), kan det introudseres fra 6 mnd, gjerne som første grøt hvis en ikke alt har startet med annen grøt .

Uansett bør gluten introduseres forsiktig med små smaksprøver slik at det ikke plutselig gis en hel porsjon med gluten grøt. Har man startet med annen grøt og kommet opp i hele porsjoner bør man blande i litt og litt gluten grøt for å vende tarmen til gluten.

For tidlig introduksjon og for rask introduksjon kan føre til glutenintoleranse. Hvis det er familiemedlemmer med cøliaki anbefaler jeg å ta kontakt med evt lege for å forhøre seg nærmere. men regner med at introduksjonen likevel skal skje gradvis men muligens at en bør vente lengre før en gir det.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...