Gå til innhold

Din aller aller aller beste oppskrift på rund sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Vil du være så snill å dele den med meg?

 

Jeg skal ha selskap i helgen og vet noen av gjestene er veldig glad i sjokoladekake. Selv er jeg ikke sånn superglad i sånt og har ikke egentlig noen gode oppskrifter.

 

Men kanskje du har?

 

Det skal være en rund sjokoladekake, saftig og god, og med MYK og SØT sjokoladekrem i mitten, og oppå.

 

Ikke sånn rom smak, eller sånn smak.

 

Viktig at sjokoladekremen er myk, søt, og deilig.

Fortsetter under...

Ok, her er oppskrifta på verdas største og beste kaloribombe ;-p

 

Firkløverkake

 

200g sukker

5 eggeplommer

- pisk til eggedosis

 

135g margarin

1 plate kokesjokolade

1dl vatn

- ha i ei panne og smelt

 

150g kveitemjøl

2ts bakepulver

 

5 eggekviter - stivpisk

 

Band det smelta i eggedosisen. Ha deretter det tørre oppi. Eggekvitene til slutt.

 

22cm form, varm ovn 160 - 170 grader, nederst i ovnen, ca 1 time.

 

------------

 

Fyll:

 

1 kopp sukker

1 kopp kremfløte

1/2 kopp smelta smør

100g firkløversjokolade

- smelt og kok i 10 minutt (viktig å koke lenge nok, fyllet blir som flytande sjokoladekaramell)

 

Avkjøl fyllet. Del kaka i to og smør halvparten av fyllet inni mens kaka er varm. Avkjøl kaka. Smør resten av fyllet oppå. (Tilsett evenuelt litt melis om fyllet er for flytande til å ha oppå kaka.)

Annonse

Nå har jeg aldri smakt firkløverkake, men dersom du vil ha en god kake med myk og søt sjokoladekrem i midten, vil jeg foreslå 'Mislykka'. Den har riktignok ikke krem oppå da.. men når den stekes passe lenge blir den ganske flytende i midten. Synes selv den er kjempegod og ikke minst er den superrask og enkel å lage.

 

4 egg

2 dl sukker

200 gr kokesjokolade

200 gr smør

2,5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

 

Egg og sukker piskes til eggedosis. Kokesjokolade og smør smeltes sammen. Mel/bakepulver røres vekselvis med sjokolade/smør inn i eggedosisen. Hell i rund form og stek i 15-20 min på 225 grader midt i ovnen. Skal være bløt i midten. Må gjerne prøve deg litt frem i forhold til din ovn. Jeg pleier stikke et sånt lite grillspyd ned for å se hvor den 'slipper'.

 

dette er kanskje ikke helt det du er ute etter men skal jeg lage en LETTVINT og god sjokolade kake,kjøper jeg enten en av sjokoladekakemikspakkene eller baker "regiakaken"(er på detsoteliv.no tror jeg,eller på kakaopakken),deler den i to,har en pakke vaniljefyll i midten og en tykk,mørk sjokoladekrem oppå-blir kjempego...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...