Fjerdemann på vei Skrevet 16. august 2006 #1 Del Skrevet 16. august 2006 Forrige gang var jeg bare forsiktig de første 12 ukene, men her er det så mange som skriver at man må være det hele tiden. Men hvis det er tilfelle, hvorfor må man egentlig det, etter de første 12 ukene er jo alt ferdig dannet, da skal det jo bare vokse? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
en liten+en til! Skrevet 16. august 2006 #2 Del Skrevet 16. august 2006 hei:) gjennom hele svangerskapet, skal du være forsiktig! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5949518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjerdemann på vei Skrevet 16. august 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 16. august 2006 Men hvorfor det, da? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5949564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
selfangerkjerringa Skrevet 16. august 2006 #4 Del Skrevet 16. august 2006 Fordi roastbeef, spekepølse osv er rått kjøtt. Rått kjøtt kan inneholde både toxoplasmose-parasitten og bakterier som kan være skadelige for knøttet. Frysing tar knekken på toxo-parasitten, men ikke bakteriene. Varmebehandling er en sikker metode. Dvs pepperoni på pizza = trygt og godt Det samme gjelder forøvrig ost. Myke oster laget på upasteurisert melk (som f.eks en del brier) kan inneholde listeriabakterien. Vi skal også helst holde oss unna mugg - dvs muggoster og slikt. Det er grunn til å være forsiktig altså, men hysterisk er ingen tjent med å være Hva du velger å gjøre er litt opp til deg selv. Men noen få mnd uten muggost og spekemat kan vel de fleste leve over - for å være helt sikre Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5949718 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 16. august 2006 #5 Del Skrevet 16. august 2006 iflg min jm (da jeg spurte mens jeg gikk gravid med førstemann) så var det meste av hysteriet om hva man kan spise og ikke bare tull. Norsk spekemat skulle være helt trygt fordi den har vært fryst. Roastbeef aner jeg ikke, men synes da de fleste spiser det jeg, men... Jeg får ikke i meg så mye i begynnelsen av svangerskapet pga kvalmen, så alt som frister er bedre enn ingenting, og det har stort sett gått i spekemat. Men sånn det har vært med E-coli og det ene og det andre det siste året så kan man jo egentlig bare spise egenprodusert mat om du skal være HELT sikker, så jeg mener ihvertfall at det ikke går an å gå rundt og tenke sånn ;O) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5950207 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 16. august 2006 #6 Del Skrevet 16. august 2006 Hjelp! Jeg har spist mye spekemat i sommer! Dette tenkte ikke jeg over. Nå ble jeg redd! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5955110 Del på andre sider Flere delingsvalg…
vims-74 Skrevet 16. august 2006 #7 Del Skrevet 16. august 2006 Tror ikke du trenger være så redd, mat generellt i Norge er rimelig trygt. Alt med måte er det beste tror jeg, også kan man holde seg unna det som man kan og klarer Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5949465-er-det-bare-de-f%C3%B8rste-12-ukene-man-skal-v%C3%A6re-forsiktig-med-r%C3%B8kalaks-og-roastbeaf-osv-eller-hele-tiden/#findComment-5955366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå