Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

mina tå ungar e veldig kresne med pålegg......

blev ganske lei av de så jeg bynnte med og varejera pålegget hele tiden så det ikke blev samma varje dag, men noe jeg ikke ger dem er nuggati eller noen annat sjokladepålegg førutom kanske noen lørdag,

 

noe mina ungar har bynnt og like er kokte egg med kaviar eller majones, sen olika typer med skinka og servelat med noe grønt på tex:agurk ,tomat ,paprika.

leverpostei med grønt:

om kvællen ner jeg ikke hinner gøra mat så tar vi og legger brødskivorna i ovnen med skinka/servelat, ost og ketchup.... det blir nesten som pizza og det liker de...

 

det er bara att finne fram i kjøleskapet så finner man noe man kan blande ihop, trenger ikke bara vara en ing utan om det passar ta litt grønt på det så blir det sunda og gode brødskivor,

det er bara att bruke fantasien

Gutten vår er tre år. På brødskiven spiser han gjerne kalkunfalukorv (noen ganger med ketchup og gulost), kaviar, makrell i tomat, peppermakrell, prim og fiskepudding. Han er også glad i ostesmørbrød, dvs. vi varmer en brødskive med gulost og ketchup i mikroen.

Makrell i tomat (tube eller småbokser, veldig greit til matpakka)

Kaviar

Stripekaviar

Salami (kjøper Gildes spesialsalami, den har litt mindre fett)

Peanøttsmør (grovt) (sunt fett i peanøtter)

Nøkkelost

 

er alle pålegg som datteren min jevnlig sier "det er det beste jeg vet", hun er 4 og har spist alt dette siden hun var 1 1/2.

 

I tillegg liker hun bløtkokt egg,i eggeglass. Da skjærer jeg rista brød i "staver", og så dypper hun i plommen. Spiser resten med skje etterpå. Det er fast takst i helgene, og veldig stas.

 

Cherrytomater ved siden av brødskiver er også populært

 

En venninne av min datter som er veldig "rosa" av seg spiser nesten alt, bare det er rødbetsalat oppå.... rosa mat;-)

jeg har ett barn som ikke er noe glad i pålegg på brødskiven. det går i stabburet leverpostei, og kanskje litt gulost en sjelden gan. det jeg gjør er å gi henne frukt på brødskiven. Epler, kiwi og pære i tynne skiver. banan,druer og bær som bringebær og jordbær er også populært, og ikke minst sunt!

Annonse

Gjest marie-s

kald eller stekt fiskepudding

mange ulike typer kjøttpålegg med agurk/paprika

brun og hvit ost

prim

kaviar

makrell i tomat(selv om jeg blir dårlig av lukten)

bringebærsylte med brunost

leverpostei med agurk eller majones

banan og jorbærsyltetøy

 

Til barnehagen sender jeg ofte med middagsrester om vi har det.

 

Du kan også la barna få prøve å velge et nytt pålegg av og til i butikken, jeg lar min sønn gjøre det. Det er ikke alltid han liker det han velger, men gjør han det så har han enda ett pålegg å velge mellom. For jeg vet selv at jeg kan være litt treg med det å prøve ny mat/pålegg.

Annonse

Tassen min på 4 spiser omtrent hva det skal være og er veldig glad i tilbehør. Det skal for eksempel helst være sylteagurt og sprøløk på leverpostei og den stilen der. Og aldri brunost uten syltetøy. Ganske greit at han spiser så og si alt. Jeg tror variasjon i tidlig alder er viktig for at de ikke skal bli vanedyr og spise brunost/leverpostei hele tiden.

jenta mi spiser salami (favoritten), hvitost, brunost, baconost, makrell i tomat (usj..), leverpostei.Nugatti en gang i uka. Men i det siste skal hun bare ha smør på skiva, ikke pålegg i det hele tatt...

Og syltetøy liker hun ikke..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...