Gå til innhold

Grøt som blandes med vann... tar dere varmt vann fra springen - eller koker dere opp?


Anbefalte innlegg

Står at man skal ta oppvarmet vann ca 40 grader. Tar da dere fra springen, varmer dere opp kaldt vann i kjele til det er ca 40 grader, varmer dere opp i microen, eller koker dere opp vann og lar det avkjøle til 40 grader...

 

Gjelder baby 6,5 måned

 

Eva

Fortsetter under...

Ville aldri tatt varmt vann fra springen. Jeg hadde aldri laget f.eks. suppe til meg selv, med varmt springvann...

 

Kaldt vann fra springen i kjele, varmer opp til det er ca 40 grader. Koker ikke lenger når baby er så stor :o)

Har alltid hørt at man aldri skal bruke varmt vann fra springen i matlaging. Vet egentlig ikke helt hvorfor? Kanskje noe med bakterieinnhold? Aner ikke? Noen som vet hvorfor man ikke skal bruke varmtvannet i maten?

 

Så varm opp kaldvann til 40 grader. Man kan f.eks. koke vann i vannkoker (hvis du har) og så blande ut til 40 grader med kaldvann. Det går fort og er ganske praktisk. Ellers er jo microen en god løsning.

Man skal ikke bruke varmtvann rett fra springen p.g.a. bakterier.

Jeg har alltid en kanne kokt vann i kjøleskapet, så når jeg skal lage grøt blandet med vann så koker jeg opp kaldt vann fra springen, og blander med det kalde kokte vannet i kjøleskapet.

Om du hadde sett inni en varmtvannstank ville du aldri tatt varmtvann fra springen...nesten vanskelig å dusje for meg nå, etter jeg så inni en her en dag.

 

Æsj og isj sier jeg bare!!

 

...og ikke var den særlig gammel heller!

Annonse

Man skal aldri bruke varmt vann fra springen til matlaging, selv om man skal koke vannet, fordi det kan være bakteriesporer i varmtvannsrøret. Og det er ikke alltid at disse bakteriesporene dør selv om man koker vannet.

 

Bakteriesporer er bakterier som er "i hi" på grunn av "vanskelige leveforhold" som f.eks. for varmt miljø som i varmtvannsrør. Slike "bakterier i hi" er vanskeligere å drepe enn vanlige bakterier.

hei jeg varmer vannet i microen...

når jeg lager grøt fyller jeg kaldt vann i en avent flaske og setter den inn i microen... så tar jeg frem bolle, grøt ol. da det er gjort tar jeg ut flaska og vannet har passe temp. (litt over 40grader, så grøten er litt lunk når den kommer til bordet) kjapt og enkelt blir en rutine....

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...