Anonym bruker Skrevet 19. juli 2006 #1 Skrevet 19. juli 2006 Er denne osten trygg og spise? Hav med kremost fra tine?
Hanne og jentungen Skrevet 19. juli 2006 #2 Skrevet 19. juli 2006 Kremosten er iallefall trygg, men parmesanen er jeg ikke sikker på. Hvis du har kjøpt den i en matvarebutikk er det bare å sjekke emalasjen, er den pasteurisert så er den trygg, er den ikke ville jeg kjøpt en annen.
Love2bemom Skrevet 19. juli 2006 #3 Skrevet 19. juli 2006 Ringte Tine i går, hun jeg snakket med sa at all ost fra Tine er pastuisert eller hva det heter!!
Anonym bruker Skrevet 19. juli 2006 #4 Skrevet 19. juli 2006 den har ikke embalasje.... men er dette en lagret ost?
rødhette* Skrevet 19. juli 2006 #5 Skrevet 19. juli 2006 oj... det har jeg ikke tenkt på... Vi hadde pasta carbonara til middag for en stund siden... hmmm... burde jeg holde meg unna det da???
Hanne og jentungen Skrevet 19. juli 2006 #6 Skrevet 19. juli 2006 Parmesan er en lagret ost ja. Hvis den er produsert i Italia tviler jeg på at den er pasteurisert, men er den norsk er den trygg. Som kommentert tidligere i tråden, alle tine-oster er pasteurisert. Pasteurisering er varmebehandling av melkeprodukter som dreper uønskede bakterier. Det vil også si at upasteurisert ost kan brukes hvis den blir tilstrekkelig varmebehandlet. For eksempel upasteurisert brie på ostesmørbrød, eller pasta gratienert med upasteurisert parmesan:)
Gjest Skrevet 19. juli 2006 #7 Skrevet 19. juli 2006 Jeg mener å ha lest at parmesanost er en hard ost hvor listeriabakterien ikke trives, og at den derfor er trygg å spise. Men jeg finner ikke igjen artikkelen, så jeg skal ikke påstå noe...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå