Gå til innhold

Parmesan


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er denne osten trygg og spise? Hav med kremost fra tine?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kremosten er iallefall trygg, men parmesanen er jeg ikke sikker på. Hvis du har kjøpt den i en matvarebutikk er det bare å sjekke emalasjen, er den pasteurisert så er den trygg, er den ikke ville jeg kjøpt en annen.

Skrevet

Ringte Tine i går, hun jeg snakket med sa at all ost fra Tine er pastuisert eller hva det heter!!

Skrevet

den har ikke embalasje.... men er dette en lagret ost?

Skrevet

oj... det har jeg ikke tenkt på...

 

Vi hadde pasta carbonara til middag for en stund siden...

hmmm...

 

burde jeg holde meg unna det da???

Skrevet

Parmesan er en lagret ost ja. Hvis den er produsert i Italia tviler jeg på at den er pasteurisert, men er den norsk er den trygg. Som kommentert tidligere i tråden, alle tine-oster er pasteurisert.

 

Pasteurisering er varmebehandling av melkeprodukter som dreper uønskede bakterier. Det vil også si at upasteurisert ost kan brukes hvis den blir tilstrekkelig varmebehandlet. For eksempel upasteurisert brie på ostesmørbrød, eller pasta gratienert med upasteurisert parmesan:)

Skrevet

Jeg mener å ha lest at parmesanost er en hard ost hvor listeriabakterien ikke trives, og at den derfor er trygg å spise. Men jeg finner ikke igjen artikkelen, så jeg skal ikke påstå noe...

Skrevet

si fra hvis du finner den! :D

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...