selfangerkjerringa Skrevet 19. juli 2006 #1 Del Skrevet 19. juli 2006 Ville gjerne påpeke et par småting ang. mat og pålegg og sånt: - vi bør holde oss unna rått kjøtt, fordi det inneholder bakterier som riktignok ikke er farlige for folk flest, men som kan være skadelige for knøttene i magen. - spekemat er rått kjøtt. Salami og fårepølse er spekemat. - frysing av spekemat tar livet av parasitten som kan medføre toxoplasmose. - frysing av spekemat tar IKKE livet av bakterier i rått kjøtt, som fint overlever en tur i frysern. Varmebehandling tåler de derimot ikke. Pepperoni på pizza er altså helt ok. - ikke all ost er pasteurisert, men det er lett å sjekke. Til og med fransk brie kan du finne i pasteurisert utgave, sjekk innholdsfortegnelsa. - vi gravide bør holde oss unna ting med mugg. Ex. blåmuggost. Igjen - går greit på pizza! - vær nøye med hygiene, ikke bruk samme skjærefjøl/kniv til f.eks kjøtt og grønnsaker uten å vaske først. - skyll grønnsaker godt, det kan være bakterier i jorda. Sammendrag: følg enkle forholdsregler, bruk sunn fornuft, og vi kan kose oss med det meste av mat også disse få månedene av livet vårt Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5672225-et-par-sm%C3%A5ting-ang-mat-spekemat-og-p%C3%A5legg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cat78♥VerdensVakresteDatter♥ Skrevet 19. juli 2006 #2 Del Skrevet 19. juli 2006 "Det vil være umulig for Mattilsynet å ha oversikt over alle de forskjellige produksjonsmetodene/-prosessene til alle ulike kjøttprodukter og pålegg. Det essensielle er om kjøttet/produktet er produsert på en måte som uskadeliggjør parasitten Toxoplasma (T.gondii), det vil si at produktet er varmebehandlet eller har vært dypfryst et par døgn. Er du usikker? - Ta kontakt med produsenten for å forhøre deg." Hentet dette fra matportalen.no. Man kan spise norskprodusert spekemat fordi den er dypfryst på riktig temperatur i riktig antall døgn. Flere fra Bim som har vært i kontakt med Gilde og de sier at man kan spise spekematen deres. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5672225-et-par-sm%C3%A5ting-ang-mat-spekemat-og-p%C3%A5legg/#findComment-5672483 Del på andre sider Flere delingsvalg…
selfangerkjerringa Skrevet 19. juli 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 19. juli 2006 hehe joda men når det gjelder bakteriebehandling kan en aldri være helt sikker på at samtlige bakterier dør gjennom frysing, det eneste man VET at alle matbakterier dør av er temperaturer over så så mange grader. Men fryst spekemat er safe for toxo i hvert fall Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5672225-et-par-sm%C3%A5ting-ang-mat-spekemat-og-p%C3%A5legg/#findComment-5672499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå