Gå til innhold

Enkel flaskemating?


Anbefalte innlegg

Pappa trenger litt hjelp om hvordan man ordner til NAN og tilsetter maltekstrakt.

 

Slik gjør jeg det:

 

Vasker flasker og smokk. Koker disse i 5 minutt.

 

Kok opp vann. Avkjøl til ca 40 grader. (Kan man ha i NAN når det er kokvarmt eller må man vente?) Ha i maltekstrakt (på 40 eller 100 grader?) Bør man røre eller riste ut nan og ekstrakt?

 

Mat barnet. (som er 1. mnd)

 

Er jeg på trygg grunn eller burde jeg endret rutiner?

 

Ønsker ikke å få tips om hvordan man ved hjelp av dippedupper og avanserte strategier kan spare noen sekunder med arbeid. Når man går hjemme hele dagen er det jo greitt at ting tar litt tid :)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5670726-enkel-flaskemating/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vet ikke om vannet er 50 eller 70 grader når jeg tar NAN oppi, skal ikke være for varmt da man vistnok kan ødelegge noe av næringa i melken. Jeg setter på smokk og lokk og rister flaska en liten stund (pulveret løses lettere opp når det er litt mer enn 40 grader) Så tager man en liten dæsj 1/2 til 1 ts malt oppi og rister til denne er løst opp i melken og voila..... Fra babyen var 4 mnd. har jeg blandet oppkokt varmt vann fra vannkoker og kaldt vann fra springen for å få litt fart på tingene....

Me brukar ikkje NAN men Collett. Men framgongsmåten er nok lik. Me kokar flaskene, kokar vatn til å ha på dei. Så står dei på kjøkkenbenken til Guten skal ha mat. Då varmer me opp vatnet i micro har i pulver og litt malt. Rister godt og kjenner etter at det er passe før guten får flaska.

 

Når det gjeld malt tar me berre ein kniv ned i malten og har litt over i mjølka. Me har funne ut at me ikkje treng så mykje malt i kvar flaska.

 

Lykke til!

Tror nok det du gjør er veldig greit jeg.Flink du!

Jeg gjør det sånn:

 

Vasker flaskene og tuttene i zalo

Steriliserer (eller koker i 5min) det

Koker opp vann i vannkoker

Har det i flakene

Setter dem i oppvaskommen i iskaldt vann

og når dem er avkjølt så setter jeg dem i kjøleskapet.

Pulveret skal du ikke ha i over 45 grader har jeg lest.

 

Jeg måler opp pulveret for hver gang snuppa skal ha mat,for jeg setter flasken med vann i microen også har oppi pulveret for å få det så ferskt som mulig.

Når jeg skal ha med flasker ut,så tar jeg et sterilt urin glass og har oppi den dosen med pulver som jeg trenger til en flaske,og tar med flaska med vann slik at den bare kan varmes i microen på en kafe eller lignende.

 

Jeg syns min måte er veldig enkel å grei når man får rutine på det!!

 

Vart mye rot og mye FLASKER her..he he

 

 

 

  • 2 uker senere...

Annonse

Jeg har blitt en erfaren flaskemater. Mitt "opplegg" er: Flasker og smokk vaskes i zalo, skylles. Kokes i ca 5 min. Koker vann i vannkoker ca 1 liter og heller i et litermål til avkjøling. Når passe temp. tar jeg ca 1 teskje malt oppi, deretter fyller jeg opp 5 flasker a 200ml og setter på smokk. Når avkjølt, setter jeg dem i kjøleskap og varmer i mikro før måltid. Husk skyll flaskene med kaldt vann etter måltid.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...