Gå til innhold

Spekemat?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg mener å ha lest et sted at dette dreier seg om rå mat. Og det skal man være forsiktig med. Men det var en mulighet dersom man frøs det ned først, og spiste det rett etter det er blitt tint opp igjen. Mulig jeg husker feil.. Evt. kan du sjekke http://matportalen.no/Saker/1115019313.89

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5547082-spekemat/#findComment-5547149
Del på andre sider

Annonse

 

Hei på dere alle sammen!

 

Jeg spurte legen min om dette når jeg var på kontroll for en uke siden. Han sa det ikke var farlig så jeg må ærlig innrømme at her har jeg tatt bittelitt når fristelsen har blitt for stor.... :o)

 

Går jo an å begrense seg litt. Spekemat på sommeren er jo forferdelig godt....

 

 

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5547082-spekemat/#findComment-5547477
Del på andre sider

Men er det ikke bare de første 12 ukene man må være forsiktig? Jeg synes jeg husker jeg fikk opplyst det forrige gang. Jeg spiste i alle fall både spekemat og røkt laks etter 12 uker... Hadde egentlig tenkt å gjøre det samme denne gangen jeg...?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5547082-spekemat/#findComment-5548260
Del på andre sider

De tolv første ukene er toxo farligst for barnet, men om man blir smittet da, er det bare 5% sjanse for at barnet blir smittet. I 2. og 3. tri er smittefaren en del høyere, men gir ikke så alvorlige skader på foster, og kan behandles med antibiotika. Spekemat skal man vel strengt tatt holde seg unna, men det er ikke like farlig som blodig kjøtt sa legen til meg, bakteriene trives ikke i så mye salt..

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5547082-spekemat/#findComment-5548703
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...