7 oktober- ble mamma 6 okt=) Skrevet 3. juli 2006 #1 Skrevet 3. juli 2006 Ridderost.. nam på den står det pasteurisert melk.. og fløte, det betyr vel at vi kan spise den? Det står halvbløt kittmodnet ost (hva nå det betyr) men at det er laget av pasteurisert melk.. kan vi spise det da? ble usikker pga modninga
selfangerkjerringa Skrevet 3. juli 2006 #2 Skrevet 3. juli 2006 Hvis den er pasteurisert kan den spises. Har den derimot vært åpnet i kjøleskapet ditt noen uker ville jeg latt være. De er mer nøye nå enn før på at vi bør spise pålegg (både kjøtt og ost) så ferskt som mulig - men det er pga bakterieproduksjon som skjer etter vi bryter forseglingen. Det skal derfor være trygt å spise både ridderost og brie så lenge den er pasteurisert - og ikke har ligget ute på kjøkkenbenken en hel dag eller vært i åpnet forpakning i kjøleskapet i ukevis
7 oktober- ble mamma 6 okt=) Skrevet 3. juli 2006 Forfatter #3 Skrevet 3. juli 2006 så fint da håper jeg det stemmer så tar jeg meg en bit.. har savna ost som ikke er norvegia nå kan man si:)
selfangerkjerringa Skrevet 3. juli 2006 #4 Skrevet 3. juli 2006 Du har min fulle sympati!!! Jeg har endelig funnet en brie som er pasteurisert - og som faktisk smaker noe! Og så har jeg funnet en måte å få i meg blåmuggost på: ha den på pizza Da blir den nemlig varmebehandlet, og safe
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå