Gjest Skrevet 28. juni 2006 #1 Del Skrevet 28. juni 2006 Sikkert blitt spurt en 100 ganger, men jeg spør igjen... Hvilken grøt starter man med..... evnt alternativer - fruktpurre, middag? Takker for svar! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. juni 2006 #2 Del Skrevet 28. juni 2006 Jeg har nettopp startet med litt maisgrøt, som jeg blander med mm. Hun er 4,5 mnd Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5498087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomman Skrevet 28. juni 2006 #3 Del Skrevet 28. juni 2006 Les på ammehjelepen.no -amming fra a-å - fast føde Du kan igrunn starte med det du vil, men ta litt om gangen. små smaker og se etter evt reaksjoner.Lurt å ta første smaksprøve på dag tilfelle reaksjoner - det er det ikke gøy å få på natten Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5498258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*ulvemor* Skrevet 28. juni 2006 #4 Del Skrevet 28. juni 2006 er det ikke lurt å starte med en grøt uten gluten først også? for eksempel maisgrøten Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5499883 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 28. juni 2006 #5 Del Skrevet 28. juni 2006 Lurt å starte med glutenfrie grøter, dvs hirse, mais og ris. Også en fordel om den er økologisk, da det er en bitteliten sjanse for at de kan reagere på sprøytemidler osv. Men dette er selvfølgelig ikke en nødvendighet. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5500033 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Bobsi Skrevet 28. juni 2006 #6 Del Skrevet 28. juni 2006 Vi startet med hirsegrøt fra Holle, samt Eple og Pære pure. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5500121 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*ulvemor* Skrevet 28. juni 2006 #7 Del Skrevet 28. juni 2006 Hadde jeg fått begynt på nytt, hadde jeg startet med Holle jeg også.. Den er sunnere, mindre sukker og mer fiber (slik jeg har forstått det), og jeg syns konsistensen er så fin. Men jenta mi brakk seg, (vi begynte med nestle), og det er jo hun som bestemmer. Prøvde i to uker, blanda med frukt, med nestle, men ingenting overtalte henne. Hollegrøten er ikke så dyr som alle skal ha det til heller. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5500177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snorkfrøkna Skrevet 28. juni 2006 #8 Del Skrevet 28. juni 2006 På Matportalens nettsider (http://matportalen.no/Saker/1134387213.58) og i brosjyren "Mat for spedbarn" (anbefales! Last den ned fra http://www.shdir.no/vp/multimedia/archive/00001/IS-1047_1978a.pdf) står bl.a følgende: Det er viktig at gluten introduseres gradvis mens barnet fortsatt ammes, og at det varieres mellom grøt av ulike kornslag. På side 18-19 i den nevnte brosjyre står det mer om grøt/gluten (hvilke grøter som inneholder gluten etc) Se også sosial- og helsedirektoratets nettsider om spedbarnsernæring: http://www.shdir.no/ernaering/spedbarnsern_ring/ Lykke til! :-) PS: masse fine middagsoppskrifter finner du bl.a på - www.barnemat.com - Ammetåka: http://www.ammetaka.no/ammingogbarnemat/oppskrifter.php - http://www.danielsbok.com/babymat.php - http://www.mammanett.no/design.php?side=barnemat/middagindex (evt på http://www.baby.no/mat/barnemat/) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5500183 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 28. juni 2006 #9 Del Skrevet 28. juni 2006 Tusen takk for all respons - godt med råd fra de med erfaring Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5500873 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomman Skrevet 28. juni 2006 #10 Del Skrevet 28. juni 2006 man bør faktisk starte med gluten fordi da blir den (gluten altså) introdusert saktere siden de første måltidene da er små smaksprøver. Starter man med glutenfrie går man gjerne rett over på hele porsjoner med glutengrøt. men hvis en går gradvis over til glutengrøt (f eks blander) går det nok å greit. Les på ammehjelpen.no - amminga fra aå - fast føde- Så dette selvher om dagen og skjønte plutselig hvorfor Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5498076-hvilken-gr%C3%B8t-starter-man-med/#findComment-5501061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå