Gå til innhold

Ikke no negativt ment altså, men var innom den prov.abort siden. Og kan en virkelig ta abort i uke 14 og utover uten medisinsk grunn?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Må bare si en mening om hun som hadde tatt abort i uke 14/15...Hvis hun allerede hadde gjort det slutt med typen før hun oppdaget at hun var gravid,og viste hun ikke ville beholde barnet.Hvorfor vente så lenge med å bestemme seg??!!??Oppdaget det helt sikkert mye tidligere en uke 14/15! HELT SIKKERT!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette syntes jeg er litt drøyt.

Har vært på ultralyd å sett babyen min i uke 12. Den er jo ferdig allerede da. Syntes det hadde holdt i massevis med 8 uker jeg.

yntes det er altfor drøyt å ta abort så sent hvis det ikke er noe alvorlig galt med barnet som gjør at det ikke kan overleve uansett.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skrev innlegget om hvordan min abort i uke 14-15 var og hvis dere merket dere det skrev jeg at jeg tok abort i uke 14-15.

Hadde jeg visst nøyaktig hvor langt jeg var på vei hadde jeg skrevet det.

Jeg tok kontakt med lege rett før 12 ukers grensen gikk ut, var på sykehuset og sa jeg var 12 uker på vei ca snart (hadde noen dager igjen, de tok ul for å sjekke og på sykehuset fikk jeg høre at målene tilsvarte at jeg var kommet lenger.

Dette hadde jeg ingen anelse om selv fordi jeg hadde hatt en uke lang blødning like kraftig som vanlig mens. Dette hadde både jeg og min fastlege da gått utifra var en menstruasjonsblødning. Sykehuset mente da at det ikke hadde vært det.

 

Jeg kan forstå at der er delte meninger om hva jeg og mange andre har gjort.. men dere dømmer mennesker som dere ikke kjenner bakgrunnen til. Det kan jeg ikke forstå.

Jeg tok det rette valget for meg den gangen.

 

Jeg har også tatt en kirurgisk abort der jeg rakk det innen 8uker når jeg var yngre. Da var jeg samboer og i et fast forhold og gikk på p-piller. Jeg ble mishandlet av samboeren min i det forholdet.. jeg ble slått, sparket og psykisk mishandlet da jeg fortalte at jeg hadde blitt gravid. I nesten 3,5 år ble jeg mishandlet av han...og det endte til slutt i rettsalen der han stod tiltalt for drapstrusler mot meg.

Det barnet ville ikke fått det godt om det skulle vokse opp og jeg føler dette var det rette den gangen også.

(Dette er bare toppen av fjellet da 3,5 år med mishandling er umulig å gjenfortelle her inne og heller ikke et ønske jeg har å fortelle til alle her inne)

 

Jeg har prøvd å si til dere at vi trenger ikke respektere hverandres valg, men vi må akseptere hverandres meninger.

Og jeg syns det er viktig hvis denne debatten skal kunne være konstruktiv at man holder seg i tøylene og skriver saklige innlegg uansett hva oppfatning man har.

Nå er jeg som sagt inne her på BIM sidene på likt grunnlag med alle andre gravide. Jeg er selv gravid med et barn som er meget ønsket og ikke minst planlagt! DET er utrolig godt for meg å tenke på.

Jeg er klar for å bli mamma nå og jeg kommer til å gjøre en minst like god jobb som dere..GARANTERT.

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonym skrev:

 

"Hvis ikke du skjønner det så er det etter at du dør at du skal plages med barneskrik! Og da i all evighet!"

 

Og da lurer jeg på, er dette før eller etter griser fly, helvete blir et vintersportssted og jorden viser seg å være flat som en pannekake?

Dette er sansynligvis det dummeste argumentet jeg har hørt så langt i en viktig debatt..:D

Og jeg foreslår at du går inn på www.bibelen.no og finner ut nøyaktig hvor i bibelen dette står, sånn at du kan legge ut en link til oss..:)

Gleder meg til å se det..:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg må le hehehe hahaha

signer med nick da hvertfall så er det kanskje noen som tar deg seriøst

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

12 er ungen ganske utviklet, ja. og hvis dere synes dette er ekkelt, så minner jeg om grensene i sverige og danmark, henholdsvis attende og tjueandre uke..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vanskelig for å tro at nyfødte fullbårne barn blir lagt for å dø i Russland.

Tror kanskje denne fjæra har blitt til fem høns for å si det sånn. Hva som foregår på landsbygdene rundt omkring i andre land i verden er en annen sak, men at det i følge Russiks lov er OK å gjøre noe sånnt tror jeg ikke før noen dokumenterer det og ikke bare sier jeg har hørt atte ditt og datt.

Det noen andre sier her inne om at de aldri hadde utført en abort blir også for dumt å si. En vet aldri hva slags situasjoner en havner i her i livet og det åvære så bombastisk i utalelsene sine høres ikke lurt ut.

Har også vanskelig for å tro at det er selvbestemt abort til uke 22 i Danmark, men at det kan være lov å utføre abort frem til dette tidspunktet pga sykdom/ funksjonshemming hos barnet kan godt være mulig. Tror ikke dette gjelder friske fostre.

Vi vet aldrigrunnen til at ei jente velger å ta abort defor er det skummelt å utale seg om dette i det hele tatt for andre enn de det gjelder. Noen ganger er det faktisk slik at det mest ansvarsfulle ei jente kan gjøre er å ta abort.I en perfekt verden hadde ingen blitt gravide uten å ville det, men vi lever faktisk ikke i en perfekt verden og det er den virkelige verden vi må forholde oss til.Pass på dere selv å ikke døm andre uten å kjenne historien deres . Det har dere ingen rett til!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

snøftesnuppa:

 

Bra innlegg, og jeg har ingen problemer med å være enig..:)

Selvom jeg er for retten til selvbestemt abort, så er jeg på ingen måte FOR abort.

Derfor syntes jeg det er viktig, som jeg skrev tidligere, å ha alternativer.

Jeg syntes også at det er viktig å se på faktaene bak tallene.

I 2005 ble det utført 13 989 svangerskapsavbrudd.

Ja, dette er et høyt tall..

MEN, og det er et men, før vi begynner å snakke om at abortallene i dag er skremmende høye så må vi ta med et par ting i betraktning.

For det første, disse tallene gjelder ikke bare de tilfellene hvor "det ikke passer så godt". Her er det også tilfeller hvor mor eller barns helse ikke tillater å fullføre et svangerskap, eller andre tungtveiende årsaker til at svangerskapet må avbrytes.

For det andre, og dette syntes jeg er gledelig, selvom aborttallene kan virke høye, så er de faktisk på vei ned.

Retten til selvbestemt abort ble innført i 1979, og dette året ble det utført 15,7 abortinngrep per 1000 kvinner. Hyppigheten av aborter har siden vist synkende tendens, og 2002-raten er den laveste som er registrert siden abortloven trådte i kraft. Dette året ble det foretatt 12,7 svangerskapsavbrudd per 1000 kvinner i alderen 15 – 49 år.

Vi er altså på riktig vei.

Vi har også langt færre tenåringsgraviditeter i dag enn det vi hadde på f.eks 80 tallet.

Hva kommer dette av? Iherdig arbeid av Nessa og hans mørkemenn, trusler om barneskrik i evigheten og sider som abort.no?

Nei, nei og atter nei.

Dette skyldes at vi i dag har bedre rådgivning, mer informasjon, bedre tilgang på prevensjon og flere alternativer.

Det er dette vi må satse på fremover for å presse tallene ytligere ned.

Det kan være fristende å bare si MAKE IT WORK, men erfaring tilsier at dette ikke funker.

Gi mer penger til organisasjoner a la Amathea, og gjør det lettere for folk som er i tvil eller egentlig vil beholde å gjøre nettopp det.

Jeg vet om flere som har tatt abort selvom de egentlig ikke vil, fordi de ikke ser seg i stand til å få det til å funke. Dette kan skyldes økonomi, tid, jobb/utdanning, sykdom eller andre ting. Få bedre barnhagedekning, gjør det lettere å kombinere familie med jobb/utdanning, gi mer i støtte til de som trenger det, og gjør informasjon om avlastning mer tilgjengelig.

Norge trenger faktisk flere fødsler pr år for å opprettholde folketallet, så å gjøre det mer attraktivt for folk å få barn er noe vi bør prioritere.

 

Når det er sagt vil jeg også få med at nesten 80% av alle aborter i Norge utføres i ukene 6-8.

Det er "bare" 4,1% som er utført etter utgangen av uke 12, og av disse 4,1% så skyldes over halvparten fosteravvik, eller mors psykiske og fysiske helse.

Så ikke plag dere selv med å sammenligne oss med land som Russland.

Abortloven i Norge er faktisk veldig human, tatt i betraktning av at abort er et nødvendig onde en stund fremover.

 

Kilde: Nasjonalt folkehelseinstitutt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stor applaus til det "Et bøllefrø i magen bor!"

 

Det var et veldig bra innlegg - er så enig, så enig med deg!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

oj, her kom mye nyttig bra informasjon. godt å se at ting går nedover. jeg sier ja til organisasjoner som gjør det lettere for folk å velge å beholde barnet. ja til fler mødrehjem som gir mødre en litt lettere start. ja til KRISTNE SOM IKKE FORDØMMER DE SOM HAR GJORT EN ABORT, MEN JOBBER RÆVVA AV SEG FOR Å GJØRE DET LETTERE Å LEVE, ja til foreldre som tar ansvar for sine tenårings barn som blir gravide.

 

jeg kunne ønske at vi ble flinkere til å jobbe preventivt, gjøre hverdagen for de som sliter m graviditeten enklere.

 

vampen, godt å ha deg i debatten:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei jeg har byttet nicet mitt slik at jeg slipper å være anonym, ble veldig mange her.

Det er altså meg dette handler om.

 

Til alle dere som lurer, jeg velger nå ikke selv å ta abort, legene har gitt meg et valg, pga en prolaps i ryggen vil det være kritisk for meg å gjennomføre en abort, jeg kan ende opp lam, jeg gikk ikke til legen før 12 uker fordi jeg ikke innså at jeg var gravid pga stress. Viss jeg gjennomfører graviditeten kan jeg kanskje ikke ta vare på den datteren jeg har så jeg har satt henne før den lille spiren min.

Jeg vil egentlig ikke ta abort men jeg ble på en måte tvunget av omverdene (de som kalte seg venner) Da jeg kom første gang på ullevål, mente de først at jeg skulle da ultralyd med mer...prøver osv.

På ultralyden fant legen ut at fosteret ikke ligger der det skal men over en nerve som kan ryke (jeg har fått mange rare ord) men det var slik de forkortet det ned. Jeg så den lille spiren på skjermen og visste med meg selv (dette var før legen hadde sakt noe) at denne lille krabaten kunne jeg ikke ta bort... selv om ja alt...

 

Så fikk jeg beskjeden av legen og jeg tror ikke alt han har sakt har gått opp for meg enda jeg bare nikker å gjør hva de sier.

 

JEG har ikke lyst til å ta abort, men nå er jeg igang det er for sent i morra kommer den lille til verden og jeg tror jeg har like stor kjærlighet til den som til datteren min.

 

Alt har stokket seg ganske mye i det siste, jeg har ingen foreldre som bryr seg og snart ingen venner fordi han ene som antaglivis er faren til barne har sakt masse stygt om meg til alle og dannet seg en slags klan for å ta meg.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakkars!!! Prøv å ta vare på deg selv. Syns du er støff som forteller oss hva som har skjedd. Du har virkelig ingen forklaringsplikt ovenfor oss. Respekterer valget du har tatt veldig mye, og du kan umulig være i enkel hverdag for tiden. Jeg syns det er ansvarsfullt av deg å kjenne dine begrensninger, uansett og uavhengig av hva vi måtte mene og føle om saken!!

 

Viktigst nå er deg og din lille datter.

Ta godt vare på deg selv og om det skulle være noe, er vi her!!!

 

Stooooor klem... og lykke til i morgen!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk ..-..januarbaby07..-.. og dere andre det er virkelig godt å se at det er noen som bryr seg der ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...