lillegull80 Skrevet 21. juni 2006 #1 Del Skrevet 21. juni 2006 Vi skal grille kjøtt i dag og jeg lurte på om jeg må spise "skosåle" Kan jeg ha kjøttet litt rosa inne i eller ville dere stekt den tvers gjennom grå (og vond!! ) Hjelper det om man fryser kjøttet først? Og så lurte jeg på; spiser dere sushi? Jeg mener å ha lest et sted at gravide kan spise dette??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piraka Skrevet 21. juni 2006 #2 Del Skrevet 21. juni 2006 Dette er litt utenfor min gate, men er det ikke slik at selv om kjøttet er rosa inni når det er akkurat ferdigstekt, så fortsetter stekeprosessen en stund etterpå? Så etter noen minutter der kjøttet får hvile etter grilling/steking, så er alt grått inni? Mener jeg har sett noe slikt på kokkeprogrammer. Jeg er veldig forsiktig med kosten, så jeg spiser bare godt gjennomstekt kjøtt selv. Har også hørt at sushi går an å spise så fremt den er laget på riktig måte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Bananas Skrevet 21. juni 2006 #3 Del Skrevet 21. juni 2006 Går greit om kjøttet er rosa i midten - er sterilt inni midten. Og det er mange som spiser sushi, men vær streng med hvor du kjøper det. Er det på en restaurant så er det større sjanse for at det er skikkelig. Mindre plasser eller kiosker ville jeg ikke stolt på. Jeg laget min egen sushi og frøs ned fisken.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piraka Skrevet 21. juni 2006 #4 Del Skrevet 21. juni 2006 - bare lurer på hvor du har det fra, at kjøttet er sterilt i midten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillegull80 Skrevet 21. juni 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 21. juni 2006 Ok, takk for svar! Vet dere om evt. bakterier i kjøttet dør dersom det er fryst på forhånd, eller hjelper ikke det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piraka Skrevet 21. juni 2006 #6 Del Skrevet 21. juni 2006 Mener å huske at på Mattilsynet sine websider så stod det at det ikke var nok å fryse ned ifbm ecoli-saken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Bananas Skrevet 21. juni 2006 #7 Del Skrevet 21. juni 2006 jentene på skravlesiden. Mente at kjøttet inni selve midten er sterilt fordi det har ikke vært i kontakt med noe annet - derfor var det viktig å steke alle overflatene godt. Det er så mye frem og tilbake med dette med at det ikke hjelper å fryse og noen sier at det er det - så vi får ta det individuelt og avgjøre hva hvert enkelt vil. Synes det er så mye hysteri i aviser og overalt om mat og ting - at vi får heller bruke fornuften og ikke stresse. Turde jo ikke spise noe før fordi jeg var redd og forvirret. Nå spiser jeg det jeg liker og holder meg borte fra det som absolutt er fy fy..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillegull80 Skrevet 21. juni 2006 Forfatter #8 Del Skrevet 21. juni 2006 Det høres ut som en god ide Hebbie Kan jo ikke akkurat si at en grå, godt gjennomstekt, seig biff frister særlig...he-he. Da får jeg heller la vær, eller velge å spise den rosa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tudelutt Skrevet 21. juni 2006 #9 Del Skrevet 21. juni 2006 Hebbie - du har rett i at kjøtt er sterilt "inni" - men dette gjelder bare bakterier! Om du spiser kjøtt som er rosa inni, kan det fortsatt inneholde parasitter - bla. toxoplasma- parasitten. Det er derfor de anbefaler å gjennomsteke/koke all kjøtt. Men jeg er helt enig - det er for mye hysteri rundt hva man kan og ikke kan spise... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå