prinsesse 06 prinsesse 10 Skrevet 19. juni 2006 #1 Skrevet 19. juni 2006 Hei! Håper noen kan hjelpe meg...har tenkt å lage hjemmeøaget potetmos til snuppa mi, men lurer på om jeg kan lage flere porsjoner også oppbevare de i kjøleskapet.. evt hvor lenge er sånt holdbart??? Og en ting til... er det best å blande den moste poteten med mme??
Baremeg Skrevet 19. juni 2006 #2 Skrevet 19. juni 2006 Har hørt at man ikke skal fryse eller oppbevare poteter i kjøleskap for å spise det dagen etter. de skal spises den samme dagen de blir kokt. Hvorfor- vet ikke. kan hende at jeg tar feil, men jeg lager altid potetmos til min lille for bare en porsjon.
Desembermamma 2002 Skrevet 20. juni 2006 #3 Skrevet 20. juni 2006 Jeg har lagd til 2 dager, resten har jeg fryst. Du kan bruke vannet fra potetene å mose med i stedet for mme hvis du vil - har mange vitaminer. Tilsett da gjerne en skje med olje. P.S. Datteren min fikk ofte vannet fra potetene i en kopp og elsket det! Både med og uten litt juice blandet i. Er jo veldig godt for de. Kjenner andre som har brukt "trikset" også. Selv i dag (3,5 år) får hun det av og til i saft og elsker det.
prinsesse 06 prinsesse 10 Skrevet 20. juni 2006 Forfatter #4 Skrevet 20. juni 2006 kokte du potetene med eller uten skall? og hvilken olje kan jeg bruke? Har du tips til andre grønnsaker jeg kan bruke? tulla mi er snart 5 mnd:)
Anonym bruker Skrevet 20. juni 2006 #5 Skrevet 20. juni 2006 Kaldpresset rapsolje er veldig bra å bruke. Hvis du vil ha mme i maten kan du lage den litt tykkere og så ha i melken rett før servering.
Desembermamma 2002 Skrevet 21. juni 2006 #6 Skrevet 21. juni 2006 Kokte uten skall. Bra å bruke er gulrøtter, kålrabi, brokkolli og mye mer. Du kan også bruke en frossen grønnsaksblanding. Jeg har brukt oliven- og rapsolje men i dag finnes Vitas blandingsolje med raps- , solsikke- og olivenolje så den ville jeg brukt i dag. Tips: det finnes utrolig mange oppskrifter på barnemat når du søker på nettet. Lykke til!
ettbarnsmammaen Skrevet 23. juni 2006 #7 Skrevet 23. juni 2006 Nussa mi er fem måneder, og jeg har i noen dager gitt henne av denne blandingen, som er hentet fra en engelsk bok om babymat. Hun liker den godt. 350 g gulrøtter 175 g potet 50 g røde linser 1/2 ts malt koriander 300 ml mme (Jeg tilsatte også en liten kløft hvitløk.) Skjær gulrøtter og potet i små terninger. Vask og rens linsene godt. Ha alt i en kjele, og kok det til linsene er helt myke, ca 40-50 min. Tilsett litt vann etter hvert hvis det virker tørt. Mos det til en meget fin puré og frys ned i isterningbrett. Blandingen kan oppbevares i kjøleskap i 24 timer. Jeg begynte å gi én isterning for noen dager siden. Nå gir jeg henne to. Et tips er å trykke ut isterningene og samle dem i en plastpose når de er frosne. Da kan man bruke brettene på nytt og evt.lage en annen rett så man har et par alternative middager.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå