Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Æsj, måtte ha litt idag. Vet ikke hvor farlig det er, men jeg måtte ta en bit. Er i uke 38 nå jenter, vet dere om det er farlig da eller? Er ikke det så farlig så tar jeg gjerne en bit til:D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

hva er brie? en fisk?

Skrevet

He he....dette er aller første gang at jeg har fått meg en herlig latter av et innlegg/svar her på BIM.

Skrevet

Jeg synes at alt snakket rundt mat og farer er sterkt overdrevet og likner litt hysteri. Det er sagt at man skal påse at den er pastaurisert, for dermed er den ok. Jeg har spist mye brie, og ser ikke problemet med det. Men muggoster skal man visst holde seg unna. Jeg velger å følge det rådet.

Skrevet

Ehhh...

Det er ikke bare om osten er pasteurisert som er viktig, men også hvilke bakteriekulturer som er tilsatt etterpå.

 

Det man er bekymra for når det gjelder oster, og da også hvitmuggoster som brie, er listeria. Det er ikke helt kartlagt hva den kan gjøre, men den kan bl.a fremkalle senabort og tidlig fødsel. Tror det er mer også, men husker ikke hva på stående fot.

 

Skjønner godt at du har veldig lyst på, men nå har du bare et par uker igjen! (Og jeg har 6....) Jeg velger å vente, men gleder meg VELDIG til spekemat, røkelaks og brie!

Skrevet

hehe, den var god! Men takker deg for svar. Tenk at jeg har holdt meg unna i hele svangerskapet og det har ikke vært farlig! :(( Jeg har gått glipp av mye godt jeg da tenker jeg;O) Men tusen takk for svaret Trolltussa, nå skal sitte og kose meg med osten. Gleder meg:O)

Skrevet

Heisann,

 

Jeg har spist brie i hele svangerskapet... ingen fare å spise det her hjemme i norge :) bare hold deg til de norske så er det ikke noe farlig... og når det gjelder spekemat... det får du faktisk servert på Rikshospitalet før du føder... så det er heller ingen fare å spise :)

 

man skal vel si alt med måte... :)

Skrevet

listeria finnes overalt og i små mengder er den overhodet ikke farlig. I store mengder kan den skade barnet. problemet er at den vokser i mat som oppbevares, uansett om det lagres kaldt eller varmt. Derfor anbefales det å spise maten ferskest mulig. Listeria trives bedre i myk enn i hard mat, derfor advares det mot myke oster, men ikke mot vanlig hvitost: selv om den sistnevnte skulle bli litt gammel blir det ikke store mengder bakterier i den.

 

Grunnen til at vi ikke skal spise spekemat er at det kan inneholde toksoplasmosePARASITTER. Det er små amøber som kan finnes i rått kjøtt. De dør rimelig kjapt når de fryses eller varmes opp. Norsk spekemat er blir fryst og er derfor trygg. Men hvis spekematen ligger lenge i kjøleskapet kan også inneholde for mye listeria, så den bør spises ferskest mulig. Listeria dør ikke av frysing, bare av oppvarming.

 

Spis så mye brie du orker, så lenge den er fersk!

Skrevet

Har da smakt på både røkelaks og spekemat i det siste jeg da.. Ser liksom ikke problemet nå når det ikke er så lenge igjen. Var veldig forsiktig til å begynne med da...!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...