Mamman til gullet og klumpen Skrevet 5. juni 2006 #2 Skrevet 5. juni 2006 En boks hermetiske grovhakkede tomater Fersk basilikum Hvitløk- ett fedd Sitron, saften fra en båt ca Olivenolje, er dæsj i stekepanna Bland alt i en liten stekepanne og la det småkoke 2-3 min. Basilikumen kan du tilsette helt på slutten, ellers blir smaken borte. Noen ganger har jeg i noen cherrytomater og fersk champignon også. Nam nam kjempegodt.
Makka Pakka Skrevet 5. juni 2006 #3 Skrevet 5. juni 2006 Jeg lager den slik: godt stekt kjøttdeig 2 bokser hakkede tomater hvitløk 2-3 ts sukker buljong opphakkede gulrøtter opphakket seleri hakket løk litt kydder: basilikum, oregano evt italiensk blandet krydder La alt koke sammen til gulrøttene er møre. Det beste er om du har tid til å la det koke i 1-2 timer, det er visst slik italienerne gjør det.
-Petrine- Skrevet 5. juni 2006 #4 Skrevet 5. juni 2006 Jeg har to bokser hakkede tomater, olivenolje, en løk og et par fedd hvitløk i blenderen. Så steker jeg kjøttdeig og heller sausen over. Tilsetter basilikum, oregano, salt og pepper. (har også i et knallgodt pastakrydder jeg kjøpte i italia) Mot slutten av koketiden (ca 30 min) heller jeg på litt matfløte. Har pasta og parmesanost til. Kjempegodt!
Anonym bruker Skrevet 5. juni 2006 #5 Skrevet 5. juni 2006 Knorr spagettisaus. Bras kjøttdeig, hell posens innhold oer og la koke i 5 minutt. Ferdig!!
Anonym bruker Skrevet 5. juni 2006 #6 Skrevet 5. juni 2006 Å fytti, noe så NITRIST som posesaus til spaghetti! (tomatsaus altså, mulig det fins andre som er "gode"...*neppe*)
SassyMom Skrevet 5. juni 2006 #7 Skrevet 5. juni 2006 Lag hvit saus med fiskekraft / buljong (istedenfor melk) og tilsett litt fløte eller creme fraiche. Kan også dæsje oppi litt hvitvin! Tilsett feks laks og litt reker og hell over fersk pasta ............namme!!! Greit å krydre sausen også da!
solli1 Skrevet 5. juni 2006 #9 Skrevet 5. juni 2006 I BOKS HAKKA TOMATER I GLASS TOMATPUREE BASILIKUM SALT.PEPPER 1 LØK SJAMPINJONG...............MMMMMMMMMMMMMMMMM KNALLGODT PÅ TAGLIATELL M PARMESAN TIL Å KANSJE LITT RØMME:)
Anonym bruker Skrevet 7. juni 2006 #11 Skrevet 7. juni 2006 Disse hjemmelagde pastasausene dere skriver om her, kan babyer spise det? Og en annen ting, sånne hermetiske tomater, blir ikke de klompete eller sånn? Eller Hvordan er de etter koking.
mmmTroika Skrevet 7. juni 2006 #13 Skrevet 7. juni 2006 Ser de fleste foreslår kjøttdeig+++, men her kommer en jeg synes er god: (Og det smaker ikke mye av blåmuggost, for de av dere som ikke er så glad i det...) 1 løk hvitløk etter ønske 6 friske champignon 100 g spekeskinke stekes i en gryte, ha oppi ca 1 dl grønne, frosne erter tilslutt. saus: 5 dl melk 1-2 ss hv.mel litt muskatnøtt og hvit pepper 100-125 g norzolaost, kuttes i biter. Rør ut hv.mel i melk, kok opp, kok til melsmaken er borte. Ha i norzolaost i biter og rør til den har smeltet. Smak til med salt. (Husk at spekeskinka er salt også...) Hell nykokt spaghetti over løk/skinkeblandingen, rør, og tilsett sausen. Den tykner noe. Min 2,5 åring elsker denne iallfall, bare han slipper løken....
Anonym bruker Skrevet 9. juni 2006 #14 Skrevet 9. juni 2006 Dytter denne, jeg, kanskje noen trenger middagstips idag....
Anonym bruker Skrevet 9. juni 2006 #15 Skrevet 9. juni 2006 I dag laga jeg dette: 1 boks hermetisk grovhakkede tomater 1 gulerot, kuttet i små terninger. 2 fedd hvitløk i små små terninger 4 charlottløk Litt Selerirot. Hadde oppi pepper, litt salt, og litt kjøtt-buljong. Lot det koke i 30 minutt. Stekte 500 gr karbonadedeig, og blandet i, smakte til med oregano. Den var vel i og for seg grei nok på smak, men..........sammen med pastaen, så var det temmelig smakløst.................... Noen idèer for hva jeg har gjort galt, eller kunne gjort annerledes?????
Anonym bruker Skrevet 9. juni 2006 #16 Skrevet 9. juni 2006 Ha i timian og basilikum, og la det koke mye lengre, og bruk olivenolje (jeg pleier i tillegg å ha i kjøttdeigen så det får koke sammen med alt annet hele tidne. Blir endel ekstra smak syns jeg)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå