Gå til innhold

Din beste hjemmelagde pastasaus......


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

En boks hermetiske grovhakkede tomater

Fersk basilikum

Hvitløk- ett fedd

Sitron, saften fra en båt ca

Olivenolje, er dæsj i stekepanna

 

Bland alt i en liten stekepanne og la det småkoke 2-3 min. Basilikumen kan du tilsette helt på slutten, ellers blir smaken borte.

 

Noen ganger har jeg i noen cherrytomater og fersk champignon også. Nam nam kjempegodt.

Jeg lager den slik:

godt stekt kjøttdeig

2 bokser hakkede tomater

hvitløk

2-3 ts sukker

buljong

opphakkede gulrøtter

opphakket seleri

hakket løk

litt kydder: basilikum, oregano evt italiensk blandet krydder

 

La alt koke sammen til gulrøttene er møre. Det beste er om du har tid til å la det koke i 1-2 timer, det er visst slik italienerne gjør det.

Jeg har to bokser hakkede tomater, olivenolje, en løk og et par fedd hvitløk i blenderen. Så steker jeg kjøttdeig og heller sausen over. Tilsetter basilikum, oregano, salt og pepper. (har også i et knallgodt pastakrydder jeg kjøpte i italia) Mot slutten av koketiden (ca 30 min) heller jeg på litt matfløte. Har pasta og parmesanost til. Kjempegodt!

Annonse

Lag hvit saus med fiskekraft / buljong (istedenfor melk) og tilsett litt fløte eller creme fraiche. Kan også dæsje oppi litt hvitvin! Tilsett feks laks og litt reker og hell over fersk pasta ............namme!!! Greit å krydre sausen også da!

Ser de fleste foreslår kjøttdeig+++, men her kommer en jeg synes er god: (Og det smaker ikke mye av blåmuggost, for de av dere som ikke er så glad i det...)

 

1 løk

hvitløk etter ønske

6 friske champignon

100 g spekeskinke

 

stekes i en gryte, ha oppi ca 1 dl grønne, frosne erter tilslutt.

 

saus:

5 dl melk

1-2 ss hv.mel

litt muskatnøtt og hvit pepper

100-125 g norzolaost, kuttes i biter.

 

Rør ut hv.mel i melk, kok opp, kok til melsmaken er borte. Ha i norzolaost i biter og rør til den har smeltet. Smak til med salt. (Husk at spekeskinka er salt også...)

 

Hell nykokt spaghetti over løk/skinkeblandingen, rør, og tilsett sausen. Den tykner noe.

 

Min 2,5 åring elsker denne iallfall, bare han slipper løken....

 

Annonse

I dag laga jeg dette:

 

1 boks hermetisk grovhakkede tomater

1 gulerot, kuttet i små terninger.

2 fedd hvitløk i små små terninger

4 charlottløk

Litt Selerirot.

 

Hadde oppi pepper, litt salt, og litt kjøtt-buljong.

 

Lot det koke i 30 minutt.

 

Stekte 500 gr karbonadedeig, og blandet i, smakte til med oregano.

 

Den var vel i og for seg grei nok på smak, men..........sammen med pastaen, så var det temmelig smakløst....................

 

Noen idèer for hva jeg har gjort galt, eller kunne gjort annerledes?????

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...