Gå til innhold

Gassdannende matvarer


Anbefalte innlegg

Har en datter på 2 måneder. Jeg fullammer. Savner å spise matvarer som jeg skal holde meg unna mens jeg ammer, som f.eks. kål og løk. Hvor lang tid tar det før slike gassdannende stoffer går over i morsmelk etter jeg har spist det, og hvor lang tid tar det før det forsvinner? Noen som vet?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5262586-gassdannende-matvarer/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er veldig forskjellig fra matvare til matvare hvor lang tid det tar før det går i melken og før det er borte igjen. Alkohol går f eks i melken like fort som det går i blodet ditt, og forsvinner igjen etterhvert som din promille går ned. Dvs ca seks timer hvis du har inntatt èn alkoholenhet. Matvarer som er litt tungt fordøyelig trenger sansynligvis mer tid før det er i melken, og kanskje er ikke melken blitt "ren" igjen før dagen etter at du har spist det. Akkurat når det gjelder kål og løk er jeg ikke sikker, men jeg vil tippe at du bør vente ca ti-tolv timer fra inntak til amming. Kroppen forbrenner stoffene fortere om du er fysisk aktiv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...