Gå til innhold

Hjelp til oppklaring av HCG-MA-PCOS-PERGO


Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

HCG = Det hormonet kroppen begynner å produsere når du er gravid og som e nødvendig for at graviditeten skal fortsette. Det er dette hormonet som en graviditets test er følsom på.mengden av dette hormonet øker voldsomt i begynnelsen av et svangerskap og hvis man tror at man f,eks er iferd med å spontan abortere f.eks kan man måle stigningen av dette hormonet.Kroppen slutter å produsere hormonet hvis man mister barnet.

 

MA =Missed abortion. Fosteret dør men kroppen kvitter seg ikke med det gjennom en blødning som ved spontan abort.

 

Resten vet ikke jeg heller

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PCOS= PolyCystiskOvarieSyndrom.. det er en arvelig sykdom/tilstand der man får mange cyster (væskefylte blærer) på eggstokkene. Det er en veldig vanlig årsak til ufrivillig barnløshet. De som har PCOS får ofte veldig sjeldne eggløsninger og veldig uregelmessig mens. (og man legger lettere på seg og har også en del andre typiske plager f.eks. hårvekst i ansiktet og kviser er vanlig)

 

PERGO: (forkortelse for pergotime) en tabelettkur som gir/kan gi eggløsning. Brukes for å hjelpe de med sjeldne/ingen eggløsninger (som f.eks de med PCOS) for å få eggløsning npr man skal prøve å bli gravid.

 

anonym noen uker til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...