Gå til innhold

På sykemeldingen


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

som en skal levere til arbeidsplassen, står det der avkrysning for svangerskap (slik at arbeidsgiver ikke skal betale) - så arbeidsgiver ser det? Må levere sykemeldingen til hun i resepsjonen (hun skal sjekke at alt er riktig underskrevet) - lurer på om det står klart der så hun ser hva det gjelder, eller om sjefen får beskjed om dette fra Trygdekontoret..

 

Gjør jo ikke noe om de ser det på kontoret, men hadde ikke lyst til å fortelle det til "alle" allerede. Ikke sagt noe til familiene våre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så vidt jeg vet står det kun diagnose på den hvite og rosa delen. Den hvite sender legen inn til Trygdekontoret, den rosa beholder du selv. De to bakerste skal sendes til arbeidsgiver og den som skal betale ut pengene. Forskutterer arbeisgiver sykepenger leveres begge disse to til arbeidsgiver. Arbeidsgiver får uansett diagnose refundert penger fra trygdekontoret opp til 6G (grunnbeløpet i Folketrygden). Noen arbeidsgivere dekker full lønn under sykdom om du tjener mer enn 6G (rundt 370.000 tror jeg). Så du bør ikke være redd for at arbeidsgiver skal få vite at du er gravid, så lenge du ikke leverer det rosa skjemaet fra deg, det skal du beholde selv. Se kommentar øverst i høyre hjørne på hvert ark. Lykke til :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arbeidsgiver får ikke vite hvorfor du er sykmeldt hvis du ikke sier det selv. Det er derfor ganske viktig for arbeidsgiver at du forteller grunnen ganske tidlig hvis du blir sykmeldt, hvis ikke får de ikke refundert sykepengene for de første 16 dagene, men du har ingen plikt til å fortelle det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får de refundert for de første 16 dagene om en er gravid?? Trodde arbeidsgiver måtte dekke det uansett diagnose??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Visst du er sykemeldt pga svangerskapsplager, da slipper arbeidsgiver å betale de første 16 dagene. arbeidsgiver må søke trygdekontoret om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så arbeidsgiver må søke om å få de dagene refundert. Trodde det gikk automatisk når legen krysset av for dette på papirene jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arbeidsgiver må søke, og får ikke automatisk beskjed om at det er svangerskapsrelatert. Det er derfor litt dårlig gjort mot arbeidsgiver ikke å fortelle at fraværet skyldes graviditet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...