Gå til innhold

Hvordan lager dere hjemmelaget saus når dere f.eks har kjøpt kjøttpudding??


Anbefalte innlegg

Litt utenfor tema men vil helst være anonym i fare for å drite meg ut :/

 

Jeg prøver og være flink å lage sunn mat til vesla på snart 2 år, men er ingen husmor..

 

Sleng gjerne inn noen oppskrifter!! Sånn som f.eks. hjemmlagde kjøttkaker med brun saus??

 

Hilsen ung mor som gjør så godt hun kan

Fortsetter under...

Til kjøttpudding lager jeg løksaus. Smelt margarin, ha i ca 1 løk kuttet i terninger. Surr dette uten at det blir brunt. Ha i mel og rør. Ta i melk og la koke opp. Salte evnt. litt muskatnøtt. Det er sikkert godt med brun saus, også. Syntes ikke du spør dumt. Spurte selv, jeg. Og spør fremdeles.

Sånn lager jeg brun saus til f.eks kjøttpudding/kjøttkaker:

 

Smelt ca 2 spiseskjeer med smør og ha i ca 2 spiseskjeer med hvetemel som du rører i.

 

Så tar jeg i ca 2 dl vann og rører rundt til det er jevnt. og så tilsetter jeg melk eller fløte mens den koker opp til jeg har sånn passe tykkelse/mengde. (vet ikke helt nøyaktige mål, det går litt på øyemål :-)

 

Som krydder/smakstilsetning kan du f.eks bruke buljongterning av et eller annet slag. Jeg pleier å bruke hønsebuljong. Hvis du steker kjøtt til så kan du jo også ta med stekesjyen. Evt. kan du krydre selv med diverse krydder. Det er jo viktig at maten til de små ikke er for salt, så det kan kanskje være lurt å krydre selv med urter f.eks i stedet for buljongterning. Jeg bruker gjerne en halv terning og resten med diverse urter som kan passe til.

 

Hvis du vil ha en brunere farge på sausen kan du ha i litt sukkerkulør.

 

Dette er i allefall basisen på sausene jeg lager, også varierer jeg smakstilsetningene litt ettersom hva den er til.

 

Lykke til! -Og det er ikke dumt å spørre... Det er sånn man får vite ;-)

Hei!

Brun saus er lett match, men det trengs trening- første gangen jeg lagde denne smakte den fortreffelig, men den var hvit med røde klumper...Nå blir den brun altså..

Først smelt smør-ca 3 ss og rør inn mel-ca 4 ss. vent til dette blir brunt-sånn brun som du vil ha sausen. Så heller jeg oppi potetvannet(hvis du har kokt poteter da) og kaldt vann- tilsammen ca 5 dl, og 1,5 grønnsaksbuljongterning og litt salt. La koke i ca 5 min.Den blir tykkere etterhvert som den koker. Og vips! (eh på ca 20 min)har du nyydelig brun saus!

Her er det ulike oppskrifter ute og går :-)

 

Jeg smelter smør og har i ca 7,5 dl vann og koker opp. Så tar jeg i 1-1/2 kjøttbuljonterning og rører den ut i vannet. Deretter endel ss med brun maisenagjevning (det klumper ikke og setter fin farge på sausen), tenker en 5-6 ss bør holde. Krydre med salt, pepper (1/2 ts maks) og 1/4 ts muskattnøtt (revet) og 1/4 ts ingefær. Og så kommer kronen på verket, for å få den ekstra deilige runde smaken, tilsett en ts eller så med sukker! Det høres sikkert rart ut, men blir kjempegodt, jeg lover! :-)

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...