Gå til innhold

Hva slags middager går igjen hos dere??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Her lages det ikke så mye sauser akkurat. Men lager supper innimellom fra grunnen av; kyllingsuppe med karri, minestronesuppe og potet/purresuppe.

Vi spiser en del fiskegrateng (god gammeldags) og kokt laks med fersk pasta. Her lager jeg sausen selv med litt fløte og sjalottløk, salt og pepper. Og litt agurk.

Wok med kylling eller svinefilet. Bruker noen ganger Mr Lee nudler i woken, da har vi ferdig saus.

Spagetti med kjøttdeig

Tomatsuppe med egg, litt pølser, og makaroni

Fiskesuppe med små fiskeboller

Salat med kokt skinke, pesto, pasta, egg, paprika, tomat, akurk.

Pølser, tomatbønner, løk og ris.

 

Fått noen ideer?

 

Vi bruker sjelden ferdigvarer, unntaket er joikakaker, som spises en gang eller to i måneden, og pastasaus som vi spiser omtrent like ofte.

 

Disse rettene står for brorparten av middagene hjemme hos oss:

*Pasta med skinke, fløte, erter og hvitløk

*Fiskeboller i hvit saus med raspet gulrot og poteter

*Grønnsaksgryte med buljong, kjøtt, krydder, grønnsaker og potet/pasta

*Kylling/kalkunpølser med broccoli og hjemmelaget potetstappe

*Ovnsbakt kylling i en saus av grønnsaker, krydder og yoghurt naturell

(gratineres med ost i ovnen i 15-20 min). Spises med pasta eller poteter til

*Ovnsbakt laks etter samme oppskrift som den over

*Spaghetti med kjøttsaus (bruker karbonadedeig)

*Joikakaker

 

I tillegg spiser vi søndagsmiddag hos svigers tre-fire søndager i uken, og da går det mye i lam, svin, fisk og kylling i diverse nydelige varianter, men masse grønnsaker og salat til. I tillegg spiser jeg og samboeren min sen middag alene i helgen, og da spiser vi mat som er saltere og mer krydret enn den datteren vår får.

 

 

 

Frk. Fjas - har du så mange søndager i uken du? hihi! :o) Gid det hadde vært så vel!

 

 

Her går middagen utpå:

 

Pastaretter med både kylling og skinke

Fiskekaker eller fiskeburgere i pitabrød med salat til.

Innbakt torsk

Og så er vi veldig glad i wok :o) Masse grønnsaker og kylling, fisk eller skinke. Med ris og saus til. Nam! :o)

I helgene er det pizza, lasagne eller moussaka :o)

 

Jeg lager lite saus selv - sånn fra bunnen, Toro har mye godt gitt!

 

 

 

Annonse

Ja, ikke så mye spennende egentlig. Mye av maten vi spiser er preget av at vi har dårlig med tid.

 

Fikseboller i karrisaus (lager da sausen selv fra bunnen av: smeltet smør og mel blandes sammen i gryten. Denne blandingen spes så ut med litt melk. Resten spes på med fiskekraften fra fiskebolleboksen, til sausen har ønsket konsistens. Karripulver og en liten "dasj" med sitron.)

Karbonader med potetmos og brun saus (lager potetmos fra bunnen av: potet, melk, fløte, salt, revet muskatt)

Pasta med kjøttsaus (ferdigmat - saus på glass)

Spagetti med kjøttsaus (hjemelaget saus)

fiskepinner og kokte poteter

pølser og potetstappe / pommefrites

pizza (frossen)

tomatsuppe med kjøttboller og nudler

Chili og ris (Uncle Ben's på glass)

 

Der det er mulig serverer jeg med kokte grønnsaker. Min datter elsker erter, så det får hun bestandig.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...