Gå til innhold

Hva står på dåpsmenyen - og lager dere det selv?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vi skal grille, satser på fint vær - men mannen min står gjerne ute i litt regn også, og så blir det servert inne. Gassgrill gjør susen, enkelt å bruke. Han fabler om å helgrille et eller annet dyr. Jeg har gitt ham full rådrett over matlagingen så slipper jeg å bli stresset over ambisjonsnivået:-) Kaker ber vi slekten om å lage.

Annonse

vi bestiller snitter, 3 til hver, og så lager vi karbonade smørbrød og en vanlig frisk salat.Hamburger til barna.

Så bestiller vi dåpskake og lager:

kransekake

gelekake

sjokoladekake

krydderkake

iskake

boller

Enkelt og greit med en lett lunsj bestående av kyllingsalat, tunfisksalat + en vanlig grønn salat og brød. Alt lager vi selv. Etterpå kaffe og kaker, hvor 1 er bestilt hos baker, de andre 4 er det besteforeldre og tanter og onkler som ville bake for oss, så det var jo fint :o)

Vi hadde smørbrød/snitter. Tar ikke så stor plass som koldtbord heller, og her var det litt trangt. Hadde karbonade, røkelaks/eggerøre, reker, roastbeef, og serranoskinke/eggerøre. Vi hadde smurt en del, og hadde fått litt hjelp av bestemor og oldemor.

Kaker;

Marsipankake (oldemor)

Ostekake (jeg)

Rullekake (pappa'n)

Prinsessekake (bestemor)

 

Neste gang skal vi ha tapas tror jeg, men vi får se ;O)

Gjest irismor

Vi skal ha koldtbord, det består av:

 

-eggerøre, røkelaks, spekeskinke

-karbonader med løk

-kabaret

-rekecocktail

-russiskrekesalat

-salat

-div oster

-skinke

 

Vi skal lage alt selv, men har bestilt marsipankake og kransekake.

Annonse

Skal ha fersk suppe med salta lammelår i...og kaffe og kaker! Suppa lager jeg på lørdag og varmer opp på søndag, og kaker har jeg bedt diverse om å lage, samtidig som jeg lager en selv. + at jeg holder på å bake rundstykker til nå...:)

Vi hadde sodd vi.. Kjøpte 8 spann innherreds sodd, ferdig skrelte og kokte poteter, gulerøtter og purre.. Da var det jo bare å varme det.. KOkte gulerøttene da men de trengte ikk ekoke lenge når de var delt opp..Også bakte svigermor horn å ha til.. Fikk ei venninne til å varme opp å gjøre i stand alt sånn at det var ferdig når vi kom opp fra kirka.. =)

vi bestillte smørbrød. men det koster egentlig litt mye... ca 2000 betalte vi for ca 20 gjester.

men kakene laget vi og noen i slekta

 

marsipankake

fløtekake med jordbær

suksess kake

tromme kake (skumkake)

kransekake

is

 

hadde holdt med halvparten :P

Koldtbord fra www.gunnarruud.no - i Oslo, VELDIG fornøyd! :) Hærlig å slippe alt maset selv, maten kommer og er kjempegod, god service.

Ca. 200,- pr pers, (har ulike menyer der) - vi bestilte 1 kuvert pr. voksen person og det var MER enn nok (var 4 barn i tillegg) + at vi kokte pølser selv og hadde pølsebrød og ketchup :)

Syns det var verdt prisen - det blir ganske dyrt om man skal begynne å handle inn kjøtt (skinke/roastbiff), laks, salater, majones, kylling etc etc.. Og da har man i tillegg alt arbeidet selv :)

 

Kaker fikk vi gjester til å bake, min mamma bakte noen ekstra - så fikk vi stor marsipankake med navn i gave :)

 

Velkomstdrink kjøpte vi billig i Sverige, cider i høye champisglass med coctailbær i bunnen av glasset.

 

Åhh.. jeg vil ha det selskapet igjen.. :)

Vi skal ha rømmegrøt og spekemat. Rømmegrøten kjøper vi på meieriet i 4 kg-pakninger. Spekeskinke kjøpte vi ferdig oppskåret på tilbud. Også kjøper vi spekepølse som vi skjærer opp. Flatbrød kjøper vi også + at vi lager salat, potetsalat og eggerøre selv. Alt kan ordnes dagen før, men rømmegrøten må varmes samme dag. Lettvint og ikke så dyrt.

Vi hadde dåpen i et selskapslokale.

Der lagte de maten, dekket på bordet, ryddet osv...

Det eneste vi gjorde var å bake kaker + at jeg kjøpte inn litt lys og servietter sånn at det skulle bli et dåpspreg over det...

Ja, kjøpte også blomster dekorasjoner...

 

Vi hadde lammestek med fløtegtratinerte poteter til og is med bjørnebær til dessert.

 

Deilig å slippe å stresse så masse selv.

 

Ble heller ikke sånn kjempedyrt, 180 kr pr person + brusen til maten da.

Vi lagde hjemmelaget biff stroganoff.Vi lagde det helgen i forveien og hadde det i frysen. Serverte mefd salat og ferskt brød til. KJempegodt!

Vi kjøpte en hvit dame og hadde et par andre kaker pluss hjemmelaget kransekake..Ville ikke laget koldtbord, har gjort det et par ganger før, og syns det er for mye arbeid..

Jeg lagde helstekt indrefilet i ovnen med stekte poteter, sukkererter og minimais. Og en pose saus som jeg mikset litt mer i ( kraft, urter etc).

Det gikk veldig greit. Vi var 17 gjester.

Fikk underveis hjelp av et par venninner (som var i dåpen) til å få ut alt på bordet samtidig.

Til dessert hadde vi sjokoladefondant som jeg hadde hellt ferdig i former dagen før, og som stektes i ovnen mens vi spiste hovedretten.

Serverte den med en kule bringebærsorbet.

 

Ble meget vellykket. For min del ville jeg ha litt "finere" mat på en sånn dag. Og ettersom vi hadde gjester langveisfra som overnattet i byen, synes jeg det måtte bli en ordentlig middag. Er noe annet om folk bor hjemme eller selskapet kanskje ikke varer hele dagen.

 

Dette ble også mye billigere enn om vi hadde laget/bestilt koldtbord, ettersom det da trengs endel forskjellig mat.

Men alt kommer ann på hvor mye dere vil legge i det av tid, krefter og penger. Jeg liker å styre og stelle og pynte til fest. (Selv om jeg da gjorde det enkelt med ferdige poteter og saus).

 

Lykke til!

Håper dåpen blir vellykket:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...