Gå til innhold

parmasan??


¤mtk¤

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Parmesan er en type hard ost, som bakterier og parasitter IKKE trives i, så det kan spises. Dette er klippet fra matportalen.no

 

"Alle andre typer ost anses å være trygge i forhold til Listeria. Smeltet ost av alle typer er trygt. Disse selges som oftest på tube. Listeria trives heller ikke i harde oster som for eksempel "Gouda", "Jarlsberg", "Norvegia", eller i brunost og parmesan. Disse ostene kan derfor trygt spises av gravide. "

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt at parmesan ikke kan spises, fordi det er en upasteurisert ost...? noen andre som har innspill? Jeg følger ikke ALLE rådene fra mattilsynet blindt, fordi det mangler en del viktige punkter, og så er noe av det direkte feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er både og når det gjelder parmesan oster. Jeg vet ikke hvilke som lages av pasteurisert melk og ikke, men ettersom Listeria ikke trives i slike oster kan mengden parasitter vokse seg særlig stor. Man man kan kanskje spørre i butikken man kjøper den om de er laget av pasterurisert melk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er både og når det gjelder parmesan oster. Jeg vet ikke hvilke som lages av pasteurisert melk og ikke, men ettersom Listeria ikke trives i slike oster kan mengden parasitter vokse seg særlig stor. Man man kan kanskje spørre i butikken man kjøper den om de er laget av pasterurisert melk. Jeg har iallefall ansett det som trygt ettersom jeg har lest det flere steder. Men du kan jo spørre om de enkelte ostene sånn for sikkerhets skyld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Matportalen sier at spekemat kan spises trygt så lenge den fryses. Toxoplasmose dør kanskje ved frysing, men veldig mange "vanlige" bakterier som finnes i spekemat - og som ikke fins farlig for friske voksne mennesker eller barn i det hele tatt, men som KAN være farlig for foster - dør IKKE ved frysing. Det eneste som tar knekken på dem er varmebehandling. De aller fleste bakterier i mat dør ved temperaturer over 60grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...