Gå til innhold

Varmrøkt makrell.. spise det??


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jepp. som andre her også sier leser jeg at man kan spise det. Men den må ikke være nesten utgått på dato, og etter at pakken er åpnet bør den inntas ganske raskt (vil tro det dreier seg om 3-4 dager i kjøleskapet). Dette gjelder forøvrig også vanlig kokt skinke feks. Bakteriene kan raskt bli ganske mange mot "best før" datoen. Nå er det vel her snakk om Listeria.

 

Men både røkt laks og røkt makrell kan spises, det er kun gravet laks det blir advart mot.

Annonse

Røkelaks er ikke røkelaks heller lenger...

Vanligvis så er den du kjøper i dagligvare rå laks som er tilsatt røkeolje. Dette er som en matolje med røksmak.

God gammeldags røkelaks er røkt med røyk og kan også være litt varme involvert...

Om man liker røkelaks veldig godt, gå i en ferksvare som selger "ekte vare" og si at man vil ha "ny" vare, gjerne at man er gravid.

Det finnes også varmrøkt laks, men det er mer sjelden og skaffes sikkert i delikatesse.

Men uansett så er det viktigste at man er litt kresen, ikke verken hysterisk eller omvendt, men litt nøyen med hva man spiser:)

Jeg skrev gravet laks ser jeg, mente raket fisk (laks). Men varmrøkt makrell er varmebehandlet på minst 78 grader, og de fleste bakterier dør ved 70 grader, men gjør alle det??? Så det betyr at det er enda "tryggere" å spise varmrøkt makrell. For det advares jo egentlig ikke mot røkt laks heller, bare sies at den må inntas fersket mulig.

  • 8 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...