smokie m/ nr 3. Skrevet 19. mai 2006 #1 Del Skrevet 19. mai 2006 Har blitt veldig lat no, det går masse i middagsglas til småen og posemat til oss andre.... TRENGER TIPS OG OPPSKRIFTER!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rasko Skrevet 19. mai 2006 #2 Del Skrevet 19. mai 2006 Hva med pai? Det er en slager her i gården, og kan varieres i det uendelige, -og så kan storesøster være hjelpekokk, stor stas! Bunn: 3 dl hvetemel 150 g smør (kjøleskapskaldt) 2 ss kaldt vann Bland til en smidig deig (jeg bruker foodprocessor), trykk den ut i en paiform, og forstek den i 10-12 minutter ved 200 grader. I mellomtiden lager du fyllet. Bruk det du har, f.eks: ca 300 g kjøtt (f.eks pølser, stekt kylling, skinke, stekt kjøttdeig, hva som helst) ca 200 g revet ost 1 brokkoli (deles i biter og kokes litt i vann først) Paprika Finhakket purreløk, løk og/eller hvitløk Tomater Sopp Pinjekjerner Eggestand: 3 egg 2-3 dl melk salt og pepper evt urtekrydder Visp sammen eggestanden, hell den over paien, og stek ved 200 grader i ca 35 minutter (til eggestanden har stivnet). Salat er godt til, men ikke et must. Nam nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥Toni & baby girl♥ Skrevet 19. mai 2006 #3 Del Skrevet 19. mai 2006 I dag hadde vi noe veldig godt og lettvint til middag. Meksikansk tomatsuppe med kjøttboller. Og ris ved siden av. Bare å kjøpe en pose fra Toro? den er veldig enkel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solstjernen - seksbarns mor Skrevet 19. mai 2006 #4 Del Skrevet 19. mai 2006 Kyllingfrikassé Damp kyllingfiletene i vann med salt til de er akkurat gjennomkokte, ca. 8 minutter. Rens og grovkutt grønnsakene og kok dem i lettsaltet vann til de er knapt møre. Sil kokevannet fra kylling og grønnsaker, tilsett kremfløte og la sausen koke litt inn, eller jevn den med maisenna. Smak til med salt. Varm grønnsaker og kylling i sausen, dryss persille over og server ris eller poteter til. 4 stk kyllingfilet 1 ts salt 1 dl vann 4 stk gulrot 2 stk stor purre 3 dl vann 0,50 ts salt 1 dl kremfløte evt. maisenna hakket persille Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solstjernen - seksbarns mor Skrevet 19. mai 2006 #5 Del Skrevet 19. mai 2006 400 g falukorv 1,50 stk rød paprika 1,50 stk løk margarin 1 pose brun saus 0,50 ss paprikapulver salt pepper 1 dl Nora Boston syltet agurk Mos 1 pose potetmos Skjær pølse og paprika i strimler og løken i skiver. Brun det i margarin og legg det over i en ildfast form. Lag saus etter anvisningen på posen. Smak den til med krydder og agurker i skiver og hell den over i fatet. Stek retten ved 225° i ca. 15 minutter. Lag potetmos etter anvisningen og server den til gratengen. Tips! Potetmosen kan gratineres sammen med pølsen, eventuelt som et lokk sprøytet over sausen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solstjernen - seksbarns mor Skrevet 19. mai 2006 #6 Del Skrevet 19. mai 2006 det siste var altså en pølsegrateng med agurk og potetmos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå