Gå til innhold

April: Middagsmat... Oppskrifter?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hva med pai? Det er en slager her i gården, og kan varieres i det uendelige, -og så kan storesøster være hjelpekokk, stor stas!

 

Bunn:

3 dl hvetemel

150 g smør (kjøleskapskaldt)

2 ss kaldt vann

 

Bland til en smidig deig (jeg bruker foodprocessor), trykk den ut i en paiform, og forstek den i 10-12 minutter ved 200 grader.

 

I mellomtiden lager du fyllet. Bruk det du har, f.eks:

ca 300 g kjøtt (f.eks pølser, stekt kylling, skinke, stekt kjøttdeig, hva som helst)

ca 200 g revet ost

1 brokkoli (deles i biter og kokes litt i vann først)

Paprika

Finhakket purreløk, løk og/eller hvitløk

Tomater

Sopp

Pinjekjerner

 

Eggestand:

3 egg

2-3 dl melk

salt og pepper

evt urtekrydder

 

Visp sammen eggestanden, hell den over paien, og stek ved 200 grader i ca 35 minutter (til eggestanden har stivnet).

 

Salat er godt til, men ikke et must.

Nam nam!

Kyllingfrikassé

Damp kyllingfiletene i vann med salt til de er akkurat gjennomkokte, ca. 8 minutter.

Rens og grovkutt grønnsakene og kok dem i lettsaltet vann til de er knapt møre.

Sil kokevannet fra kylling og grønnsaker, tilsett kremfløte og la sausen koke litt inn, eller jevn den med maisenna. Smak til med salt. Varm grønnsaker og kylling i sausen, dryss persille over og server ris eller poteter til.

 

4 stk kyllingfilet

1 ts salt 1 dl vann

4 stk gulrot

2 stk stor purre

3 dl vann

0,50 ts salt

1 dl kremfløte evt. maisenna

hakket persille

 

 

 

400 g falukorv

1,50 stk rød paprika

1,50 stk løk

margarin

1 pose brun saus

0,50 ss paprikapulver

salt

pepper

1 dl Nora Boston syltet agurk

 

Mos

1 pose potetmos

 

 

Skjær pølse og paprika i strimler og løken i skiver. Brun det i margarin og legg det over i en ildfast form. Lag saus etter anvisningen på posen. Smak den til med krydder og agurker i skiver og hell den over i fatet. Stek retten ved 225° i ca. 15 minutter. Lag potetmos etter anvisningen og server den til gratengen.

Tips! Potetmosen kan gratineres sammen med pølsen,

eventuelt som et lokk sprøytet over sausen.

 

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...