Loli Skrevet 15. mai 2006 #1 Del Skrevet 15. mai 2006 Hei hei! Er det andre en meg som har tenkt å spise bittelitt spekemat på 17. mai? Kjenner at jeg er skikkelig sugen på det...kan jo ikke skade med litt..? Er 21+ 5 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 15. mai 2006 #2 Del Skrevet 15. mai 2006 Hei Loli, jeg skrev akkurat langt om dette som svar på innlegget Pepperonipølse. Det kan skade med litt, selv om de fleste har flaks. Dette er annerledes enn en del andre ting vi skal unngå - jeg forklarer hvorfor under det svaret jeg nettopp skrev. Lei for å ta fra deg gleden... God 17. mai! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050216 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Loli Skrevet 15. mai 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 15. mai 2006 Leste det nettopp! Pøkker også...får ta litt potetsalat iallefall:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050238 Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 15. mai 2006 #4 Del Skrevet 15. mai 2006 Røkelaks går jo bar hvis den er fersk og fin... eller kjøttrull som er kokt.... jeg synes også det er trist. Er ikke så glad i pepperoni på pizza, men nå har jeg spist det litt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Florry- m 1 stor og 1 liten Skrevet 15. mai 2006 #5 Del Skrevet 15. mai 2006 SPEKEMAT KAN SPISES HVIS DET HAR VÆRT FROSSENT!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 15. mai 2006 #6 Del Skrevet 15. mai 2006 Ta en titt på Matportalen. Listeria dør ikke av å bli fryst ned. Jeg satser på det så lenge jeg ikke er ekspert selv. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050476 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♡ Bella- nr2 i desember♡ Skrevet 15. mai 2006 #7 Del Skrevet 15. mai 2006 bakteriene dør ikke av kulde! de bare sover. Jobber på bakteriologisk lab. du må steke skinka for å være 100% sikker, og da smaker den ikke det sammen lenger... Men sjansene for å bli smittet er vel ørsmå, tror det er værre om man spiser et eple, eller jordbær som ikke er vasket. Men det er vel ingen vits i risikere noe. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mari+Lukas06+Vilde08*fødeklar Skrevet 15. mai 2006 #8 Del Skrevet 15. mai 2006 Vi må jo ikke bli helt hysterisk heller da :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050621 Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 15. mai 2006 #9 Del Skrevet 15. mai 2006 Neida, det er ikke nødvendig å bli hysterisk, det er viktig å spise variert og kose seg med maten når man er gravid. Jeg er opptatt av dette fordi hvis du noen gang har sett hvordan barn som har hatt listeriose i mors liv kan bli skadet, tar du ikke den sjansen en eneste gang. Man får jo lyst å advare andre, også, da, når man har muligheten. Men har vel mast nok om dette nå Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050771 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tipp topp Skrevet 15. mai 2006 #10 Del Skrevet 15. mai 2006 Det er IKKE bakterier som er faren ved spekemat, men parasitten toxoplasmose. Det er riktig som dere sier at bakterier ikke dør ved frysing, men parasitter gjør det. Så spekemat som har vært frosset ved ca - 20° i minimum to dager er helt trygt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5050971 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nr-3-i-Magen Skrevet 15. mai 2006 #11 Del Skrevet 15. mai 2006 Hmm... på noen artikler på Matportalen står det bare om toxoplasmose i forbindelse med spekemat, og at det hjelper å fryse det ned. I en annen artikkel står det også om listeria og at det ikke hjelper å fryse ned... Blir helt gal av dette jeg... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051129 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalita+lillegull, 17.09.06 Skrevet 15. mai 2006 #12 Del Skrevet 15. mai 2006 "I rått kjøtt kan både Toxoplasma og Listeria finnes. Sørg for at alt kjøtt du spiser er fullstendig gjennomstekt, kokt eller grillet...." Kilde: Matportalen Generelt er det lite listeriabakterier i norske råvarer, men enkelte bearbeidede matvarer med lang holdbarhetstid som spises uten videre varmebehandling er mulige risikoprodukter (eks. vakuumpakket kjøttpålegg, gravlaks, røkelaks, rakfisk og upasteuriserte meieriprodukter – spesielt mykoster og blåmuggoster). Kjøttpålegg og myke og halvmyke oster bør konsumeres ferskest mulig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051184 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♡ Bella- nr2 i desember♡ Skrevet 15. mai 2006 #13 Del Skrevet 15. mai 2006 ahhh, det var det jeg også tenkte, at parasitter dør ved frysing. Men hver gang jeg har prøvd å si noe er noen i mot det. Man kan jo ikke være overhysterisk heller, Det skal jo ikke være bakterier på rent kjøtt uansett, så om PARASITTEN Toxoplsmose dør ved dypfrysing, så kanskje jeg kan nyte litt spekemat alikavel. Takk for et fornuftig svar e får en prins! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051250 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias`mamma Skrevet 15. mai 2006 #14 Del Skrevet 15. mai 2006 Jeg har alle intensjonen om å kose meg med litt spekemat på 17. mai. Parasitter dør ved frysing, og listeria er bare skadelig i store mengder. DVS at dersom kjøttpålegget får ligge å kose og godgjøre seg i kjøleskapet fram til holdbarhetsdatoen vil evt små listeriamengder (dersom kjøttet er smittet) få formere seg og de store mengdene kan være skadelig. Dersom du spiser nyåpnet pålegg skal du være trygg. Dette er også hentet fra matportalen. Så jeg skal hverfall kose meg med god samvittighet.(selvfølgelig alt med måte...) Var hysterisk i 3 mnd!! Nå orker jeg ikke mer. :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥marita&jentene♥ Skrevet 15. mai 2006 #15 Del Skrevet 15. mai 2006 Hei Har spurt både lege og jordmor om det med spekemat, for nå i disse maidager så er det jo både konfirmasjon å 17 mai å spekemat er det overalt..Fenalår eller spekeskinke bør helst ha vore fryst, men du kan trygt ete spekemår/mør..og d skader heller ikke med en liten bit av annen speke mat, det er som med alkohol store mengder farlig, men en liten bit skader ikke:) Lykke til og god 17 mai:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051434 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 15. mai 2006 #16 Del Skrevet 15. mai 2006 Slenger meg på denne jeg også.. Har spist litt spekemat nå som jeg er gravid i alle fall! Listeria er en bakterie man må som nevnt ovenfor ha fått i seg store mengder av føre den blir farlig.. så jeg spiser spekemat ferskt! i la pakkene være opne i flere dager osv.. å spis dere helle ikke proppmette.. så er det ikke noen fare! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051561 Del på andre sider Flere delingsvalg…
svensen Skrevet 15. mai 2006 #17 Del Skrevet 15. mai 2006 Uff, jeg må bare beklage - nå har jeg sjekket Matportalens sider enda grundigere, og jeg tok visst feil hva angår spekemat og frysing: http://matportalen.no/Saker/Ekspertsiden har to svar om dette. Er virkelig lei for det. Skal aldri være så skråsikker igjen på noe jeg ikke har studert på universitetet Skal holde meg helt borte fra diskusjoner om mat og trygghet for all fremtid Det var ikke meningen at noen skulle bli sinte og sure og få ødelagt 17. mai. Men siden det bare er den 15. idag står vel dagen til å redde fortsatt. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5050158-spekemat/#findComment-5051728 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå