Gå til innhold

Jeg bare lurer på hvorfor....


Iselin79 og 2 nydelige

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Dette står i svangerskapsboka:

 

"Man vet ikke helt hva kvalmen skyldes, men noen mener det henger sammen med hormonproduksjonen under svangerskapet. Omtrent samtidig med at kvalmen gir seg (rundt 12. til 14. uke) overtar nemlig morkaken produksjonen av en del svangerskapshormoner andre organer har hatt ansvaret for inntil da. Det er sjelden kvalmen varer gjennom større deler av svangerskapet.

 

De første månedene er de mest kritiske for fosteret. Det er sannsynlig å tro at kvalmen i begynnelsen av svangerskapet opprinnelig hadde en beskyttende funksjon overfor barnet ved at den hindret mor i å falle for fristelsen å smake på sopp og planter som kunne være giftige. kommandosenteret for kvalme og brekninger finnes i hjernen, og man tror at svangerskapshormoner kan påvirke dette. Hormonene virker også inn på magesekken, som blir ekstra avslappet. Det kan disponere for kvalme. Vi vet at stress og tretthet kan forsterke kvalmen. "

 

Håper dette ga svar på spørsmålet ditt:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og fra doktoronline:

 

Vi kjenner ikke hva som utløser kvalmen, men den er ganske sikkert relatert til både HCG og østrogen. En teori -som jeg er opptatt av- er at kvalmen skal hindre kvinnen i å spise matvarer ('naturprodukter') som kan skade fosteret i en fase (de første måneder av svangerskapet) hvor alle organer dannes. Den kvalme holde seg til meget enkel mat og vann. Gravide med tvillinger har mer kvalme (mer HCG), gravide som røyker har mindre kvalme (mindre østrogen). Det er mindre risiko for abort hos de som er mer kvalme.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...