Agne Skrevet 12. mai 2006 #1 Del Skrevet 12. mai 2006 Har prøvelaget sviskerkaka som vi fikk oppskrift på her inne. Jeg måtte prøvelage den i går da jeg skal ha konfirmant 4. juni og må lag enoen kaker til da. Jeg har aldri smakt en bedre kake altså. Jeg finner ikke igjen tråden som jeg fant oppskrifta på og husker derfor ikke hvem av dere kjære damer som gav den til oss. Men tusen takk for en deilig og lettvindt kakeoppskrift. Dette var noe for meg, en bakehater av dimensjoner, lettvindt å lage og så utrolig god. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5021471-verdens-beste-kake-den-sviskerkaka/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 12. mai 2006 #2 Del Skrevet 12. mai 2006 Den kaka er mi!! =) Og ja, den er jo bare kjempegod!!! Om noen vil ha den.Her er oppskrifta! Bunn: 4 eggehviter 2 dl. sukker - dette piskes stivt 3 dl. kokosmasse 2 ss. hvetemel 1 ts. bakepulver - dette blandes i Stekes ca. 25-30 min. på 180-200 grader (26 cm. form) ------ Eggekrem: 4 eggeplommer 100 gr. sukker 1 dl. fløte - dette skal tykne på svak varme. Rør ofte. 100 gr. smør røres i etter det har tyknet. Lurt å røre godt til det blir blankt og glatt. ------ 1 pk. stenfrie svisker. Vannet skal dekke sviskene og kokes og klistres som til sylte. ------ Oppå bunnen har du først eggekremen, så sviskesylten. Pynt med krem. Det er lurt å avkjøle kaken med eggekremen på før du tar på sviskesylten. Da stivner den og det er lettere å få sviskesylten over. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5021471-verdens-beste-kake-den-sviskerkaka/#findComment-5021790 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kafongaen Skrevet 12. mai 2006 #3 Del Skrevet 12. mai 2006 Den kaka hørtes veldig god ut, men jeg trenger hjelp til å forstå akkurat hva du gjør med sviskene. Hva betyr det å "klistre som til sylte"??? *litt dum og nyskjerrig hilsen fra* Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5021471-verdens-beste-kake-den-sviskerkaka/#findComment-5022009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 12. mai 2006 #4 Del Skrevet 12. mai 2006 Heisann Kafongaen =) Med det mener jeg å "mose".... altså bruke ett slikt redskap som du bruker når du lager potetmos... hva heter det nå igjen... en moser..? Du skal i alle fall knuse sviskene, slik at de blir som en grøt/sylte. Håper du forsto dette... følte jeg rotet det enda mer til... =) Til deg Agne! Jeg har konfirmant 3. juni... så da har vi en del å styre med fremover vi da ;o) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5021471-verdens-beste-kake-den-sviskerkaka/#findComment-5022585 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Agne Skrevet 12. mai 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 12. mai 2006 Må bare si at jeg ikke heller forstod det med "sylte" i kakeoppskriften. Jeg kokte bare sviskerne og rørte godt. De ble kjempegode, akkurat som syltetøy uten noen mosing. Konfirmasjonen, tja, jenta mi hun gleder seg vilt, så en kan ikke annet enn å glede seg i lag med dem. Litt jobb framover,ja, ia69 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/5021471-verdens-beste-kake-den-sviskerkaka/#findComment-5025128 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå