Gjest Skrevet 26. april 2006 #1 Del Skrevet 26. april 2006 Hvordan er det egentlig. Når man begynner med grøt, hvilken grøt skal en begynne med? Er det en sort, eller type, eller merke som er best å begynne med? HAr ikke sett så nøye på pakkene jeg da, men har hørt om maisgrøt, havregrøt, skal man velge hipp eller nestle, eller småfolk? Er det lurt å holde seg til en sort/ merke, eller bør man variere for å venne barnet til flere smaker? Er det bare 1 ts første gangen? Hvor fort øker man da? 2 ts neste dag, og så 3 ts? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4881909-gr%C3%B8t/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 27. april 2006 #2 Del Skrevet 27. april 2006 ingen? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4881909-gr%C3%B8t/#findComment-4884314 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elly78 Skrevet 27. april 2006 #3 Del Skrevet 27. april 2006 Hei jeg startet med holle hirsegrøt.får kjøpt den på helsekosten.sønnen min reagerer på melke proteiner så derfor bruker vi den.eneste grøten uten spor av melk.vi begynnte med 1ts deretter så økte vi gradevis.var oppe i full porsjon etter 14 dager vel.han elsker moset banan i grøten da:)liker den ikke uten Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4881909-gr%C3%B8t/#findComment-4884470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Halloween-mamma Skrevet 27. april 2006 #4 Del Skrevet 27. april 2006 Jeg har begynt med Holle sin hirsegrøt (økologisk, fra helsekost). Den skal være en god begynner-grøt fordi hirse er skånsomt for fordøyelsessystemet samtidig som det er rikt på jern. Den kan enten blandes med MME og vann, MM og vann eller bare vann. Jeg blander bare med vann, og ammer før og etter måltidet. Grunnen til at man skal starte forsiktig med bare en teskje er at kroppen til babyen skal bli vant til å ta i mot fast føde. De første dagene er det derfor lurt å ta det veeeldig rolig (selv om baby gjerne roper etter mer) Det er også lurt å gi grøten på dagtid, i tilfelle baby reagerer på grøten, får vondt i magen etc. Så skal man gi samme grøt en tid, jeg vet ikke helt hvor lenge.. Men i hvert fall noen uker, tipper jeg. Du kan såklart blande i litt sviskesaft, frukt, kanel etc. for å smaksvariere grøten, men vent med det til baby er vant til grøt og vant til å fordøye en passelig mengde mat. Eneste du må passe på er å starte med en grøt uten gluten. Fikk du ikke et slikt spedbarnsmat-hefte på helsestasjonen? Tror de fleste tingene jeg har skrevet her, pluss litt til, står i den boken.. Spør etter den på neste kontroll! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4881909-gr%C3%B8t/#findComment-4884504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
winneboo Skrevet 27. april 2006 #5 Del Skrevet 27. april 2006 Her starta vi med nestle risgrøt. Begynte med en teskje grøtpulver å økte litt og litt. Etter 2 uker var vi oppe i full posjon. Jeg tror det er lurt å holde seg til en type grøt i første omgang. Å vente til babyen spiser den å så heller tilby annen grøt litt etterhvert. Men noen mener at babyen ikke liker den grøten å har tilbydt en annen som de spiser med en gang så det er jo forskjell i meninger. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4881909-gr%C3%B8t/#findComment-4884516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå