Ninga-mor Skrevet 20. april 2006 #1 Del Skrevet 20. april 2006 Jeg har lyst til å bake brød til sønnen min på 7 mnd. Tenkte å bruke økologisk mel av spelt hirseflak og havregryn. Lurer litt på hvordan jeg skal gå frem, om det er greit å kutte ut saltet helt, og om det er noe annet det er lurt å tilsette.... Håper noen har noen gode tips! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
gutta på tur Skrevet 20. april 2006 #2 Del Skrevet 20. april 2006 Jeg bruker ikke salt i brødene jeg baker, men jeg putter litt malt i! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4809311 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ninga-mor Skrevet 20. april 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 20. april 2006 Blir det grei smak på brødene uten salt da? hva med sirup, kan man bruke det når man baker til babyer? Hva slags oppskrifter bruker du mamman til jacob? takk for svar forresten Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4809355 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gutta på tur Skrevet 20. april 2006 #4 Del Skrevet 20. april 2006 Bruker man litt spennende mel blir det god smak på brødene uten salt synes jeg, jeg bruker stort sett økologiske mel og blander og prøver meg fram litt. Har egentlig ingen faste oppskrifter, men bruker bare mel og vann og alltid fersk gjær (har prøvd med tørrgjær, men blir aldri veldig fornøyd da...). Jeg elter deigen ca. 10 min, så hever jeg en time, elter deigen igjen og så lar den heve på benken en halv time, så elter jeg litt igjen og legger deigen i brødformen. I brødformen hever jeg de leeeenge, gjerne over natten for da blir de så luftige og fine! Jeg lager gjerne deigen på ettermiddag/kveld og hever over natten og steker de om morgenen og får ferskt brød til frokost... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4809546 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ninga-mor Skrevet 20. april 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 20. april 2006 Jøss, visste ikke at det gikk ann å heve brødet så lenge. Hever du det i kjøleskap eller i romtemperatur da? Baker som regel med tørrgjær jeg, men kanskje jeg skal prøve meg med ltit fersk gjær... Hvilke andre meltyper bruker du? Har du prøvd spelt? Syns det er så rart det ikke er noen nettsider med brødoppskrift beregnet for spedbarn.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4809743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. april 2006 #6 Del Skrevet 20. april 2006 Jeg har desverre ingen oppskrift å komme med, men husker jeg leste et sted at det var lurt å bake høye brød. Da gikk det ikke så mye til spille når man måtte skjære bort skorpe. Lurt synes nå jeg. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4810109 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ninga-mor Skrevet 20. april 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 20. april 2006 Ja, det leste jeg også, Leste det inne på www.ammetaka.no. Kjempefin side forresten! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4810227 Del på andre sider Flere delingsvalg…
gutta på tur Skrevet 20. april 2006 #8 Del Skrevet 20. april 2006 Jeg hever brødene i romtemperatur, bare med et kjøkkenhåndkle over. Og det går helt fint å heve de så lenge, de blir ikke så tunge som hjemmebakte brød ofte kan bli. Det hender at skorpa på toppen kan bli litt hard, men syns du den er for hard, kan du bare skjære den bort. Har prøvd med tørrgjær også, men brødene blir langt ifra så luftige og fine da. Har ikke prøvd speltmel enda, jeg har brukt mye havremel, bygg og rug. Solsikkeolje har jeg også hatt i noen ganger, den setter jo også litt smak. Dessuten har jeg brukt frø, små frø riktignok, vet mange ikke liker å gi barna brød med frø, men jeg har iallefall gjort det. Linfrø er små og får også fart på magen! Veldig rart at man ikke kan få tak i brødoppskrifter til spedbarn syns jeg og, man får jo stort sett oppskrifter til alt mulig annet... Men bare prøv deg fram, det er ikke så lett å gjøre feil med brød. Og går du på en litt bra helsekost, har de så mye spennede mel å prøve seg frem med! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/#findComment-4811631 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå