Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å bake brød til sønnen min på 7 mnd. Tenkte å bruke økologisk mel av spelt hirseflak og havregryn.

Lurer litt på hvordan jeg skal gå frem, om det er greit å kutte ut saltet helt, og om det er noe annet det er lurt å tilsette.... Håper noen har noen gode tips!

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/4809244-hjemmebakt-br%C3%B8d-til-baby/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bruker man litt spennende mel blir det god smak på brødene uten salt synes jeg, jeg bruker stort sett økologiske mel og blander og prøver meg fram litt. Har egentlig ingen faste oppskrifter, men bruker bare mel og vann og alltid fersk gjær (har prøvd med tørrgjær, men blir aldri veldig fornøyd da...). Jeg elter deigen ca. 10 min, så hever jeg en time, elter deigen igjen og så lar den heve på benken en halv time, så elter jeg litt igjen og legger deigen i brødformen.

I brødformen hever jeg de leeeenge, gjerne over natten for da blir de så luftige og fine! Jeg lager gjerne deigen på ettermiddag/kveld og hever over natten og steker de om morgenen og får ferskt brød til frokost...

Jøss, visste ikke at det gikk ann å heve brødet så lenge. Hever du det i kjøleskap eller i romtemperatur da?

Baker som regel med tørrgjær jeg, men kanskje jeg skal prøve meg med ltit fersk gjær... Hvilke andre meltyper bruker du? Har du prøvd spelt?

Syns det er så rart det ikke er noen nettsider med brødoppskrift beregnet for spedbarn....

 

Annonse

Jeg hever brødene i romtemperatur, bare med et kjøkkenhåndkle over. Og det går helt fint å heve de så lenge, de blir ikke så tunge som hjemmebakte brød ofte kan bli. Det hender at skorpa på toppen kan bli litt hard, men syns du den er for hard, kan du bare skjære den bort. Har prøvd med tørrgjær også, men brødene blir langt ifra så luftige og fine da. Har ikke prøvd speltmel enda, jeg har brukt mye havremel, bygg og rug. Solsikkeolje har jeg også hatt i noen ganger, den setter jo også litt smak. Dessuten har jeg brukt frø, små frø riktignok, vet mange ikke liker å gi barna brød med frø, men jeg har iallefall gjort det. Linfrø er små og får også fart på magen!

Veldig rart at man ikke kan få tak i brødoppskrifter til spedbarn syns jeg og, man får jo stort sett oppskrifter til alt mulig annet... Men bare prøv deg fram, det er ikke så lett å gjøre feil med brød. Og går du på en litt bra helsekost, har de så mye spennede mel å prøve seg frem med!

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...