Gå til innhold

Hva er det som er så farlig med salt i babymaten?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Salt er en påkjenning for nyrer og spesielt til små barn pga at de fortsatt er under utvikling. Men husk at smaksløkene til barn er mer følsomme enn våres -de vet ikke hvordan maten smaker med salt eller div. krydder.. De synes maten smaker MER enn hva vi syns at deres mat smaker!

Melk er vel ikke farlig, men kan fortrenge jern slik at det ikke blir tatt opp skikkelig. Kumelk er for kalver og morsmelk er for barn! -Kulmelksproteinene er også litt forskjellige fra morsmelk -som jo så flott er tilpasset menesebarn! -Du kan fint bruke morsmelk i maten som erstatning for kumelk.

salt binder jo oxo vannet i kroppen, så de hvis de små får for lite drikke i løpet av dagen kan de bli dehydrerte etter en liten stund.. og over.. nyrene er ikke utviklet nok enda til at de klarer å skille ut NaCl enda...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...