Gå til innhold

April: Noen som har en kakeoppskrift å dele?


frida♥

Anbefalte innlegg

I disse bursdagstider, hva er din favoritt og hvordan gjør du det?

Jeg har noen faste kaker (kjedelige) - så kanskje litt fornyelse hadde vært på sin plass?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en idiotsikker kake som jeg alltid lager, hehe...

 

Ritz kake

 

4 eggehviter

2 1/2 dl sukker

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

100 gr valnøtter (en boks)

1 pk ritz kjeks

 

Pynt:

3 dl krem

daimkuler (eller for en "sunnere variant" kiwi eller annen frukt)

 

 

 

Pisk eggehvite og sukker stivt (lenge).

Hakk valnøttene.

Ha kjeksen i en pose og knus den med kjevle.

Bland alle ingrediensene i "eggedosisen" og fyll røren i en smurt form (22 cm)

Stekes på 175 grader i 1/2 time

 

 

Dette er en sikker vinner her hos oss iallefall!! :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

KRYDDERKAKE ALLE LIKER

 

1 kopp= 2 dl!

 

4 kp sukker

5 kp kefir

6 kp mel

1 kp smeltet smør

4 ts kanel

3 ts natron

 

Midt i ovnen på 175 grader i ca 40-45 min. ( Stor langpanne)

 

Krem/pynt lager du av:

 

100 gr romtemp marg., 250 gr melis,

1 ss kakao, 1 ss vaniljesukker, 3-4 ss kaffe. Bland alt godt! Holder seg bra i romtemp i flere dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne slår ikke feil!!

 

Osteiskake:

 

1 boks fløte (ca 3 dl)

1 boks philadelphia ost -naturell

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

4 eggeplommer

digestivekjeks

 

Knus kjeksene (ingen klumper!) og dekk bunnen av kakeformen.

Pisk krem av fløten, sukkeret og vaniljesukkeret

Rør eggeplommene ut i osten slik at den blir litt bløt i konsistensen (Da blir det lettere å spre osten i kremen!!)

Ha osten og eggeplommene i kremen og rør godt slik at det ikke blir osteklumper i røren. (Ok, så få og små som mulig...hehe...)

Hell alt i kakeformen, og knus kjeks å ha oppå.

Kaken må stå i frysen helst over natten. Minst åtte timer.

Jeg bruker som regel "bake it easy"-kakeformen, for ikke å ødelegge bunnen i en vanlig springform. Man kan ikke flytte kaken over på serveringsfat nemlig... Og den er det jo lokk til slik at den får stå i fred i fryseren uten fare for at noe skal havne oppå og ødelegge...

 

Som variasjon kan du jo ha i daim, nonstop el.l. og, men kaken er veldig god uten ekstra fyll og!!

 

Har enda til gode at ingen har likt denne!! Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekk denne linken: www.detsoteliv.no. Alle kakene jeg har bakt herfra har smakt suverent!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk alle sammen - dere skal få tilbakemelding på hvordan det hele ble når de er prøvd...... :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil du ha en dødsgod sjokoladekake og? I langpanne? De fleste har jo sin sjokoladekake. Men kan leite etter den hvis du vil ha den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja takk, vil gjerne ha. JEg får aldri til sjokoladekake (de blir så flate og harde...) så du må gi meg en grundig beskrivelse av fremgangsmåten.. :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki... Her kommer den! Den er litt mørk. Så du kan gjerne bytte ut litt av kakaoen med oboy eller nesquick hvis du liker litt mer lys sjokolade! Den er utrolig saftig og blir nesten bedre og bedre jo lenger den står i kjøleskapet. Så du kan godt bake den et par dager før uten at det gjør noe:-)

 

Kok opp i en stor kasserolle:

400 gr margarin/smør

4 1/2 dl vann

8 ss kakao

Skru av platen, men la kasserollen stå på platen så det holder seg varmt.

 

Rør dette ned i kasserollen:

9 dl sukker

1 pakke lett rømme

9 dl hvetemel

1 ts salt

4 ts natron

4 egg

Rør til en tynn røre - hell i en smurt langpanne. Stek på 180-200 grader i ca 30 minutter.

 

Glasur:

Rør sammen i en mindre panne slik at det smelter:

100 gr margarin/smør

6 ss melk

4 ss kakao

1 ss vaniljesukker

350 gr melis

Lag masse hull i kaken og hell på glasuren mens kaken er varm.

 

Den er veldig enkel og kjapp å lage. Jeg skal hvertfall lage den til den store dagen. Da tar jeg litt sånn farget strø oppå eller kokos, så blir den ikke så kjedelig...

 

Lykke til med bakingen:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...