MissSaigon Skrevet onsdag kl 10:20 #1 Skrevet onsdag kl 10:20 Vi har pinnekjøtt på julaften og ribbe førstedag, men ellers tar vi det litt på gefylen. I år blir vi kun kjernefamilien + bestefar på andredag og jeg kommer ikke for mitt bare liv på hva jeg har lyst å lage. Så - hva er deres romjulsmat?
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 11:00 #2 Skrevet onsdag kl 11:00 Vanligvis så spiser vi kalkun på lillejulaften ribbe julaften brunsj til Svigers 1. juledag Lapskaus( som er laget av resten fra julemiddagen). 2. juledag 3. juledag blir det som regel taco eller burger/take away. Da er vi klare for en ikke sååå mettende middag Anonymkode: e10a6...064
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 11:02 #3 Skrevet onsdag kl 11:02 Lille julaften: nachos Julaften: ribbe 1 og 2 .juledag: tapas og julemat Anonymkode: b8bce...4a3
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 11:12 #4 Skrevet onsdag kl 11:12 Lutefisk Risengrynsgrøt Ost og kjeks Rakfisk Kveite Pinnekjøttpizza (anbefales) Alternativ ribbe (med koriander og appelsin) Anonymkode: 341bc...1ac
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 11:30 #5 Skrevet onsdag kl 11:30 4. søndag i advent har vi ribbe Lillejulaften smaker vi på julemat (diverse hjemmelaget pålegg og salater) etter vi har pyntet treet. Julaften har vi helstekt and fylt med epler og svisker, rødkål, poteter og skysaus. 1. juledag er det koldtbord 2. juledag har vi kokt torsk. Nyttårsaften har vi helstekt kylling og waldorfsalat Anonymkode: 22d7a...d5a
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 11:32 #6 Skrevet onsdag kl 11:32 I løpet av jule og nyttårshelgen er vi alltid innom ribbe, pinnekjøtt, kalkun, grillpølser på bålpanna i hagen og en dag som ungene bestemmer så det blir gjerne taco eller hjemmelaget pizza. Pleier også ha en dag hvor vi baker brød og spiser lefser, rester, godt julepålegg, kanskje lager eggerøre osv til en sen lunsj/tidlig middag og dropper vanlig middag. Anonymkode: 37a67...e4f
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 12:12 #7 Skrevet onsdag kl 12:12 Vi har alltid grøt på dagen lille julaften (skal jo sette ut grøt til nissen), og ost og kjeks på kvelden når vi setter oss ned foran kvelden før kvelden. Julaften er det ribbe. 1.dag er det rester. I år prøver vi ribberester med hoisinsaus i bao bun. 2.dag er det pinnekjøtt hos besteforeldre. Nyttårsaften er det kalkun. Dagene mellom 2.dag og nyttårsaften har vi diverse god mat. I år tror jeg det blir jegergryte en dag, biff med fløtegratinerte poteter en dag, taco en dag og hjemmelaget pizza stekt på pizzastein en dag. Mulig ungene spiser frossen pizza en dag og pannekaker en dag også, de er ikke så glad i biffkjøtt. Fullstendig klar over at det er mye rødt kjøtt, og ikke noe fisk. Men akkurat i jula koser vi oss med den maten vi liker best, og så blir det fisk, grønnsaker, vegetar og lyst kjøtt i januar 🙈 Anonymkode: 3196e...911
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 12:13 #8 Skrevet onsdag kl 12:13 Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Vi har alltid grøt på dagen lille julaften (skal jo sette ut grøt til nissen), og ost og kjeks på kvelden når vi setter oss ned foran kvelden før kvelden. Julaften er det ribbe. 1.dag er det rester. I år prøver vi ribberester med hoisinsaus i bao bun. 2.dag er det pinnekjøtt hos besteforeldre. Nyttårsaften er det kalkun. Dagene mellom 2.dag og nyttårsaften har vi diverse god mat. I år tror jeg det blir jegergryte en dag, biff med fløtegratinerte poteter en dag, taco en dag og hjemmelaget pizza stekt på pizzastein en dag. Mulig ungene spiser frossen pizza en dag og pannekaker en dag også, de er ikke så glad i biffkjøtt. Fullstendig klar over at det er mye rødt kjøtt, og ikke noe fisk. Men akkurat i jula koser vi oss med den maten vi liker best, og så blir det fisk, grønnsaker, vegetar og lyst kjøtt i januar 🙈 Anonymkode: 3196e...911 Har forresten handlet inn pølser også, mulig det blir pølser på bålpanna en dag! Anonymkode: 3196e...911
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 12:59 #9 Skrevet onsdag kl 12:59 Lillejul: Pizza og julefilm Julaften: Ribbe og alt det der 1. juledag: Sen, lang, stor lunsj. Ingen middag 2. juledag: Laks (var kveite i min barndom) Nyttårsaften: kalkunfilet, waldorf, ris Resten av jula blir det normal mat med mindre kjøtt enn julaften. Anonymkode: 4bd8d...fde
frk Nilsen Skrevet onsdag kl 15:17 #10 Skrevet onsdag kl 15:17 Utenom julemat skal vi hjemmelaget lasagne, helstekt ytrefilet, tapas, kyllingsalat. Resten blir restemat eller det vi måtte ha lyst på.
Elizabeth Skrevet onsdag kl 15:53 #11 Skrevet onsdag kl 15:53 Lille julaften: risgrøt Julaften: ribbe og svinestek I romjula spiser vi bare det vi har lyst til å ha der og da. Vi pleier å være litt lei av julemat da. Greit å bestille kinamat, sushi eller pizza.
Himmel og hav Skrevet onsdag kl 19:15 #12 Skrevet onsdag kl 19:15 Lillejulaften er smaker vi på alt det gode julepålegget og en lite snei av ribba. Julaften er det ribbe. 1. juledag er det også ribbe. En tradisjon innført av min mamma. På julaften blir det ofte så mye flying og styr når man er vertinne så hun ville ha en ribbemiddag der hun også kunne sitte ned i ro og mak og nyte maten. 2. juledag er det familieselskap og lapskaus 3. juledag må vi ha fisk av noe slag. 4. juledag lager jeg gjerne noe av ribberester og grønnsaksrester med asiatiske smaker og nudler. 5. juledag reiser julegjesten hjem og da ligger det an til sushi, film og pysj i sofaen på kvelden. Nyttårsaften har vi gjerne helstekt ytrefilet av et eller annet slag.
Anonym bruker Skrevet onsdag kl 19:55 #13 Skrevet onsdag kl 19:55 Lille julaften spiser vi grøt litt sent på ettermiddagen / tidlig kveld. Rester av grøten, blir til Riskrem på julaften. På julaften dagtid tar vi oss ei skive "på benken" etter hvert som vi er sultne eller sammen dersom alle trenger mat samtidig. Bare noe enkelt. Middagen er pinnekjøtt og riskrem. Første juledag har vi en enkel frokost, gjerne en skive "på benken" etter hvert som vi står opp / er sultne. Og så har vi en julebrunsj/lunsj litt utpå dagen eller tidlig ettermiddag. Kommer an på hva vi ellers bedriver tiden. Andre juledag er vi vanligvis hos svigermor og svigerfar til kvelds / sen middag og da blir det gjerne svigermors juleskinke med grønnsaker og remuladesaus. Tredjedag er vi helt hole etter noe annet enn julemat, så da lager vi nesten alltid noe som ikke har med jul å gjøre. Pizza, noe asiatisk. Fjerde dag er det noe med fisk. Og så er det ikke noe "fast" før på nyttårsaften. Anonymkode: dd1b6...24a
Anonym bruker Skrevet fredag kl 17:20 #14 Skrevet fredag kl 17:20 Vi spiser Finnbiff på julaften. 🦌 på 1. juledag har vi 1. juledagsfrokost med spekemat, laks og eggerøre osv. og lefser. I løpet av jula har vi alltid medisterkaker en eller annen gang. Spiser risgrøt på lillejulaften. Ribbe får vi voksne på julebord før jul. Ellers i jula spiser vi vanlig mat som vi liker Anonymkode: 57ada...654
Anonym bruker Skrevet fredag kl 17:38 #15 Skrevet fredag kl 17:38 I år tenkte jeg ribbe på julaften og pinnekjøtt 1 juledag. Og rester av ribbe og pinnekjøtt på 2 juledag . Mannen mener at vi kan ikke ha rester 2 juledag. Anonymkode: 490ee...c11
Anonym bruker Skrevet fredag kl 22:11 #16 Skrevet fredag kl 22:11 Julaften: Kalkun pluss amerikansk tilbehør. (Vi er ikke norske) 1.juledag: typisk norsk julelunsj som går over i middag resten av romjul er mat vi liker. Som regel østasiatisk da mannen min er derfra. nyttårsaften: skalldyr, litt diverse, men har ofte hatt hummer Anonymkode: fe356...737
Anonym bruker Skrevet fredag kl 22:35 #17 Skrevet fredag kl 22:35 Julaften: pinnekjøtt 1. dag: andeconfitt 2. dag: indrefilet av okse Nyttårsaften: skalldyr 1, nyttårsdag: Viltkjøtt med viltsaus Anonymkode: fc188...61d
Anonym bruker Skrevet fredag kl 23:05 #18 Skrevet fredag kl 23:05 Vi har fast grøt på lille julaften, ribbe julaften, helstekt ørret eller laks første dag, pinnekjøtt andre dag, lutefisk en av de neste dagene, kalkun nyttårsaften og restegilde fra alle husstander første nyttårsdag. Ellers er det helt digg med noen «vanlige» middager uten alt for mye fett også. Anonymkode: cc6f7...74f
Anonym bruker Skrevet i går, 00:44 #19 Skrevet i går, 00:44 Julaften: pinnekjøtt og vossakorv 1. juledag: ribbe og medisterkaker 2. juledag: rester Resten av romjulen blir det laget lasagne, spicy ramen, barbacoa tacos og fylte paprika. Anonymkode: 5f38c...1d0
Anonym bruker Skrevet i går, 12:57 #20 Skrevet i går, 12:57 Lille julaften er det asiatisk mat. Vi har pinnekjøtt julaften, 1 dag har vi julebrunch med mye godt av litt mer eksklusiv pålegg mm, på ettermiddag/kveld er vi hos svigerfamilien og spiser julemat der,2 dag er det ofte biff m/tilbehør, i romjulen har vi vanlige middager, men ganske lettere som pastasalat med kylling etc fordi vi har store frokoster hver dag i romjula. Vi har en restemiddag med pinnekjøtt i romjula og nyttårsaften er det kalkun. Vi sulter ikke i jula…. Men orker ikke feit julemat hver dag. Ingen av oss er glad i ribbe så det spiser vi ikke. Anonymkode: a35d5...66e
Anonym bruker Skrevet i går, 13:03 #21 Skrevet i går, 13:03 Middager i julen? Julemat! Anonymkode: 42eab...280
Anonym bruker Skrevet i går, 16:35 #22 Skrevet i går, 16:35 Lillejulaften: indisk take-away (ungenes favorittmat) mens vi ser Home Alone Julaften: Ribbe 1. dag: Pinnekjøtt Ellers ingen spesielle tradisjoner resten av dagene. Anonymkode: 54164...dae
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå