Anonym bruker Skrevet mandag kl 05:39 #1 Skrevet mandag kl 05:39 Hva har du lagt bort til vinteren? Jeg har tørket en masse svart trompetsopp, og mye chili, laget eplemos og blåbærsyltetløy, frosset ned tyttebær har tenkt å prøve meg på noe chutney. Anonymkode: 5f2fc...f86
Anonym bruker Skrevet mandag kl 05:48 #2 Skrevet mandag kl 05:48 Rørte jordbær og blåbær. Epler kutter i terninger som jeg kan ta opp og lage eplekake av. Masse gressløk, klippet opp og puttet i tomme syltetøyglass Rabarbra. Alt ligger i fryseren. Anonymkode: 096da...0c4
Anonym bruker Skrevet mandag kl 05:59 #3 Skrevet mandag kl 05:59 Ripsgele og ripssaft fryst rips, som røres til syltetøy når de tines Anonymkode: 76c8f...794
amandine Skrevet mandag kl 07:59 #4 Skrevet mandag kl 07:59 Takk for påminnelsen, da har jeg fått gressløken i fryseren! Jeg pleier ikke å hermetisere, men jeg fryser ned, så i fryseren er det jordbærsyltetøy, solbærsyltetøy, eplemos og plommechutney. Og nå gressløk.
Lektor Doppler med tillegg Skrevet mandag kl 08:19 #5 Skrevet mandag kl 08:19 Sukk, ikke i år, Men neste år, da skal alt bli mye bedre
Anonym bruker Skrevet mandag kl 09:52 #6 Skrevet mandag kl 09:52 Blåbær- og solbærsyltetøy for første gang i livet (og jeg er 55!). 30 glass til sammen, utrolig stolt Anonymkode: 074a1...21d
Himmel og hav Skrevet mandag kl 17:37 #7 Skrevet mandag kl 17:37 Jeg har fryst ned gressløk, purre, koriander og bringebær, eplesmør og epelemos. Sylta bringebær og lagd ripsgele. Så har jeg lagd mye pizzasaus av hjemmedyrka tomater og chiliflakes av hjemmedyrka chili. Jeg skal sylte litt chili også og lage eplechutney, men har ikke kommet så langt enda.
Anonym bruker Skrevet mandag kl 17:43 #8 Skrevet mandag kl 17:43 Himmel og hav skrev (4 minutter siden): Jeg har fryst ned gressløk, purre, koriander og bringebær, eplesmør og epelemos. Sylta bringebær og lagd ripsgele. Så har jeg lagd mye pizzasaus av hjemmedyrka tomater og chiliflakes av hjemmedyrka chili. Jeg skal sylte litt chili også og lage eplechutney, men har ikke kommet så langt enda. Eplesmør har jeg aldri hørt om, spennende 🤩Hva bruker du det til? Er det til å ha på brødskive? Anonymkode: 76c8f...794
prekæs Skrevet mandag kl 18:32 #9 Skrevet mandag kl 18:32 Eplemos er hermetisert og har laget suragurker. Kokt store mengder tomatsaus, samtidig som jeg faktisk har fryst ned hele tomater for å lage saus senere. Har laget chilipulver og har ganske mye chili i fryseren. Har høstet 30 kg poteter og satt poteter i juli igjen. De skal opp når frosten kommer. Det morsomste er vin på egne druer som står til gjæring nå, men har ikke peiling på hvordan det går.
Anonym bruker Skrevet mandag kl 19:04 #10 Skrevet mandag kl 19:04 Eplemos Eplesyltetøy Jostabærsyltetøy Stikkelsbærsyltetøy Solbærsaft Solbærsyltetøy Ripssaft Ripsgelé Anonymkode: 8e2e6...f14
Spurvugla Skrevet mandag kl 19:22 #11 Skrevet mandag kl 19:22 I år er det dårlig stell, jeg har fryst noe gressløk og tørket salvie, men ellers ingenting. Vanligvis har vi mye epler som jeg lager eplemos og diverse av, men i år ble det dårlig av en eller annen grunn, og jeg fikk aldri somlet meg til å plukke blåbær eller noe sånt. Jaja, bedre lykke neste år.
Iiiiik Skrevet mandag kl 20:19 #12 Skrevet mandag kl 20:19 Jordbærsyltetøy, eplegelé og ripsgelé, litt eplemos, basilikum i isterningbrett med olje, urtesalt, eplesaft og eplemuffins.
Himmel og hav Skrevet mandag kl 21:09 #13 Skrevet mandag kl 21:09 Anonym bruker skrev (3 timer siden): Eplesmør har jeg aldri hørt om, spennende 🤩Hva bruker du det til? Er det til å ha på brødskive? Anonymkode: 76c8f...794 Jeg har aldri lagd det før. Det er vel ment som pålegg, men jeg tror nok jeg heller kommer til å bruke det som fyll i gjærbakst eller eplekake.
Anonym bruker Skrevet mandag kl 21:35 #14 Skrevet mandag kl 21:35 Null, niks, nada, ingenting! Noen må danne motvekt til alle disse husmorpoengene! Jeg baker brød, da, hvis det teller... Anonymkode: 1a4f5...8af
Anonym bruker Skrevet mandag kl 21:39 #15 Skrevet mandag kl 21:39 Jeg har tørket steinsopp, epler og pærer. Og så har jeg fryst ned blåbær, villbringebær, solbær, ripsbær. Har masse hvitløk som varer over vinteren, men ikke gjort noe med dem, bruker dem fersk/lagret, og har en del luftløk. Skal ta opp poteter en av første dagene. Og da blir det vel til at jeg høster en del ulike grønnkåltyper også. Blir noe beter også etterhvert, noe kål. Skal tørke mer epler, og om jeg har overskudd så blir det å sylte litt rødbeter og kanskje lage noe eplemos. Antar at jeg finner en del gul trompetsopp og høstkantarell, så da blir det vel til at jeg tørker noe av den også i tillegg til å fryse en del. Anonymkode: 6bf5e...654
Anonym bruker Skrevet mandag kl 21:39 #16 Skrevet mandag kl 21:39 Anonym bruker skrev (4 minutter siden): Null, niks, nada, ingenting! Noen må danne motvekt til alle disse husmorpoengene! Jeg baker brød, da, hvis det teller... Anonymkode: 1a4f5...8af Det teller! 😊 Anonymkode: 6bf5e...654
amandine Skrevet tirsdag kl 08:10 #17 Skrevet tirsdag kl 08:10 Himmel og hav skrev (10 timer siden): Jeg har aldri lagd det før. Det er vel ment som pålegg, men jeg tror nok jeg heller kommer til å bruke det som fyll i gjærbakst eller eplekake. Kjempegodt på brødskiven, eller som topping på havregrøt eller naturell yoghurt sammen med litt musli.
Anonym bruker Skrevet tirsdag kl 09:13 #18 Skrevet tirsdag kl 09:13 amandine skrev (1 time siden): Kjempegodt på brødskiven, eller som topping på havregrøt eller naturell yoghurt sammen med litt musli. Fryser du eplesmøret? Anonymkode: 76c8f...794
Anonym bruker Skrevet tirsdag kl 09:46 #19 Skrevet tirsdag kl 09:46 Fikser ikke så mye selv, men får fra andre i familien. Så har fiskekaker, fiskeboller og fileter, jordbærsyltetøy, solbærsaft, aroniasaft, multer, blåbær, kongekrabbe og ripsgele. Lager ulike sauser selv og deler med de andre; kyllingsaus er spesielt populært. Anonymkode: 8e83f...e4b
amandine Skrevet tirsdag kl 11:14 #20 Skrevet tirsdag kl 11:14 Anonym bruker skrev (2 timer siden): Fryser du eplesmøret? Anonymkode: 76c8f...794 Ja, jeg fryser alt🤣 eller, alt utenom ripsgelé.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå