Iiiiik Skrevet 17. september #1 Skrevet 17. september Vi har veldig mye epler, og jeg prøver å finne måter å bruke dem på. Har brukt en del, men lurer på om noen har tips til andre ting enn det jeg har lagd så langt; saft, eplegelé, eplemos, eplemuffins til fryseren og et par eplepaier. Gir også bort en del. Gidder ikke å kjøre til pressing.
Anonym bruker Skrevet 17. september #2 Skrevet 17. september Topping til grøt! https://www.frukt.no/oppskrifter/havregrot-med-ekstra-god-topping/ Anonymkode: 93c7c...d21
Iiiiik Skrevet 17. september Forfatter #3 Skrevet 17. september Anonym bruker skrev (5 minutter siden): Topping til grøt! https://www.frukt.no/oppskrifter/havregrot-med-ekstra-god-topping/ Anonymkode: 93c7c...d21 Kan kanskje fryses også, så takk!
Anonym bruker Skrevet 17. september #4 Skrevet 17. september Epler er også fine å tørke, enten i stekeovnen eller i en frukttørker (selges på Clas Ohlson, Jula o.l.) Eplekake med crumble/smuldretopping er veldig godt, og fint å fryse. Anonymkode: 3d1ca...95f
Anonym bruker Skrevet 17. september #5 Skrevet 17. september tilslørte bondepiker eplechutney glaserte epler bakte eller tørkede epleskiver Anonymkode: a61f4...8fe
Iiiiik Skrevet 17. september Forfatter #6 Skrevet 17. september Tørke epler er et godt tips! Chutney lagde jeg i fjor. Alle glassene står fortsatt på hylla i matboden…
Anonym bruker Skrevet 17. september #7 Skrevet 17. september Iiiiik skrev (8 minutter siden): Chutney lagde jeg i fjor. Alle glassene står fortsatt på hylla i matboden… Hehe, det smakte ikke? Anonymkode: a61f4...8fe
Iiiiik Skrevet 17. september Forfatter #8 Skrevet 17. september Anonym bruker skrev (33 minutter siden): Hehe, det smakte ikke? Anonymkode: a61f4...8fe Joda, forsåvidt godt, men jeg har også laget tomatchutney. Står på samme hylla. Er noe med at de blir glemt. Gir bort gelé, både eple, rips og rognebær, men tar ikke med meg chutney i vertinnegave, og glemmer å sette det frem hjemme selv når vi spiser noe det passer sammen med.
Anonym bruker Skrevet 17. september #9 Skrevet 17. september https://www.familiematblogg.no/blogg/2018/6/17/verdens-enkleste-og-beste-eplekake, denne. Sååå enkel, og så utrolig god! Med vaniljeis til, og dødsgod kald dagen der på! Anonymkode: 756ea...908
Iiiiik Skrevet 17. september Forfatter #10 Skrevet 17. september Anonym bruker skrev (1 time siden): https://www.familiematblogg.no/blogg/2018/6/17/verdens-enkleste-og-beste-eplekake, denne. Sååå enkel, og så utrolig god! Med vaniljeis til, og dødsgod kald dagen der på! Anonymkode: 756ea...908 Hvordan serveres den? Uten å snu den så eplene kommer opp?
prekæs Skrevet 18. september #11 Skrevet 18. september Inspirert av meg selv, foreslår jeg å lage cider eller vin. Har akkurat kjøpt en gjæringsdunk og forsøker meg på vin av druene mine. Det kan gå bra og blir artig om det klaffer. Utover det, kan nedfallsfrukt graves ned og bli til jord.
amandine Skrevet 18. september #12 Skrevet 18. september Da jeg var liten ( eller da jeg bodde hjemme) kjørte vi slltid epleoverskudd til pressing. Vi hadde utrolig mye epler, så selv om vi ga vekk, laget eplemos, tørket og lagret for vinteren så ble det mye igjen. Jeg har alltid elsket eplemost🥰 Skulle ønske jeg var naboen din, Iiiik! Jeg har i år faktisk kjøpt epler på rema. Laget eplemos i går. Og plommer? Det er ikke så mye plommer i år( hos naboen min😅), så jeg må nok kjøpe det også. Jeg må ha noen porsjoner med plommechutney i fryseren for å lage guttungens favorittmiddag når han melder at han kommer innom.
Himmel og hav Skrevet 18. september #13 Skrevet 18. september Jeg har samme utfordring som deg, med to gode epleår på rad. Jeg følger med og noterer tips. Har vurdert å levere til pressing, men vi er ikke så glade i eplemost.
amandine Skrevet 18. september #14 Skrevet 18. september Himmel og hav skrev (1 time siden): Jeg har samme utfordring som deg, med to gode epleår på rad. Jeg følger med og noterer tips. Har vurdert å levere til pressing, men vi er ikke så glade i eplemost. Er det mulig å ikke elske eplemost??
sug lut Skrevet 21. september #15 Skrevet 21. september Eplemos med kanel og vanilje og biter (altså biter som er kokt kortere og fremdeles har litt tygg i seg) Eplegele Apple crumble
Spurvugla Skrevet 21. september #16 Skrevet 21. september Vi hadde en dårlig eplehøst i år, men jeg lurer på om jeg rett og slett skal kjøpe en haug med epler og lage alle godsakene likevel. Det hører liksom høsten med.
amandine Skrevet 21. september #17 Skrevet 21. september Spurvugla skrev (7 minutter siden): Vi hadde en dårlig eplehøst i år, men jeg lurer på om jeg rett og slett skal kjøpe en haug med epler og lage alle godsakene likevel. Det hører liksom høsten med. Jeg har kjøpt epler, jeg MÅ ha eplemos gjennom vinteren🥰
Iiiiik Skrevet 21. september Forfatter #18 Skrevet 21. september Spurvugla skrev (1 time siden): Vi hadde en dårlig eplehøst i år, men jeg lurer på om jeg rett og slett skal kjøpe en haug med epler og lage alle godsakene likevel. Det hører liksom høsten med. Vi har hatt veldig mye, på det sentrale østlandsområdet. Skulle gjerne delt med deg hvis du bor i nærheten. Nærmer seg ferdig her.
Anonym bruker Skrevet 21. september #19 Skrevet 21. september Himmel og hav skrev (På 18.9.2025 den 20.53): Jeg har samme utfordring som deg, med to gode epleår på rad. Jeg følger med og noterer tips. Har vurdert å levere til pressing, men vi er ikke så glade i eplemost. Fine vertinnegaver utover høsten, eller til jul. Anonymkode: 3d1ca...95f
Iiiiik Skrevet 21. september Forfatter #20 Skrevet 21. september Anonym bruker skrev (Akkurat nå): Fine vertinnegaver utover høsten, eller til jul. Anonymkode: 3d1ca...95f Jeg har ofte med meg et glass eplegele og et glass rips- eller rognebærgelé når jeg går på besøk. Blir alltid tatt godt imot. Fordelen med gelé er at det tar litt mindre plass å lagre.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå